Certificaat voor deelnemers project WelSlagen

Werkzoekenden via project WelSlagen aan de slag bij Laurens

Op dinsdag 4 februari ontvingen 15 deelnemers van het project WelSlagen in Stadzicht hun certificaat van hun werkcoaches. Dertien van hen starten als leerling bij Laurens en beginnen met hun BBL-opleiding niveau 2 of 3. Eén deelnemer is inmiddels gestart als huiskamerbegeleider bij Laurens. Een andere deelnemer gaat niet verder bij Laurens maar hoopt, met hulp van de gemeente, elders een baan te vinden. Een mooi resultaat van de tweede groep werkzoekenden die via het project Welslagen bij Laurens aan de slag gaat. 

Het Rotterdamse project Welslagen is een unieke samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, zorgorganisatie Laurens en Calibris Advies met als doel mensen vanuit een uitkeringssituatie aan een baan in de zorg te helpen. Per keer selecteert de gemeente Rotterdam een groep werkzoekenden als potentiële kandidaten. Hieruit selecteren Laurens en Calibris Advies uiteindelijk de deelnemers.

Begeleiding op maat

Vanaf de start van het traject worden de deelnemers begeleid door Calibris Advies, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ondersteunt. De deelnemers worden in de praktijk begeleid door een werkcoach van Laurens en een jobcoach van de gemeente. Zo krijgen zij echt begeleiding op maat en wordt bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan taal, rekenen en ADL. Zo kunnen meer deelnemers het traject succesvol afronden om daarna door te stromen naar een leerwerktraject (BBL niveau 2 of 3) in de zorg. 

RAAT

WelSlagen is onderdeel van het actieplan Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT). Dit plan richt zich op het terugdringen van het tekort aan zorgpersoneel op de arbeidsmarkt. Door deelname aan het project WelSlagen wil Laurens kansen bieden aan Rotterdammers die in een uitkeringssituatie zitten en graag aan de slag willen in de zorg. Laurens wil zo de instroom van nieuwe medewerkers vergroten. Daarom werkt Laurens nauw samen met Albeda Zorgcollege, de HBO-V, Calibris Avies en DeRotterdamseZorg. 

Deel op social media

×

Zoeken