Laurens en Aafje slaan brug voor beste thuiszorg

6 februari 2024

Na een lange voorbereiding is het zover. Vanaf maandag 5 februari gaan de verpleegkundig technische teams van Aafje en Laurens samen verder als Verpleegkundig Technisch Team Rijnmond. Deze bijzondere samenwerking betekent een belangrijke verbetering van complexe thuiszorg en -behandeling in de Rotterdamse regio.

De teaser voor het nieuwsbericht

Samenwerking helpt cliënten nog beter

Met de samenvoeging van beide teams tot een gezamenlijk regionaal team, kunnen er meer patiënten sneller geholpen worden. De routes die de aparte teams reden, kunnen nu bijvoorbeeld beter op elkaar worden afgestemd. Samen hebben we groter bereik en bovendien draagt de verbeterde efficiency bij aan de betaalbaarheid van deze bijzondere zorg.

Teams bundelen hun krachten

Het afgelopen jaar hebben beide organisaties hard gewerkt om het gezamenlijke VTT Rijnmond in te vullen. VTT Rijnmond is er voor alle mensen in regio Rijnmond die complexe thuiszorg nodig hebben, of ze nu cliënt zijn bij Aafje, Laurens of een van de andere zorgorganisaties in Rotterdam, zoals Humanitas of Lelie Zorggroep.

De start van het nieuwe team is een mooie mijlpaal voor alle medewerkers die met professionaliteit en grote betrokkenheid hoog complexe zorg leveren bij de mensen thuis. Zij maken elke dag een enorm verschil.

Passend bij landelijke doelstellingen

De grote stap voorwaarts past bij de zorgdoelstellingen die in regio Rotterdam (én landelijk) zijn opgesteld: ouderen zo lang mogelijk thuis laten wonen en meer samenwerking tussen de verschillende zorgorganisaties. Daarom wordt het initiatief ook gesteund door ConForte - de branchevereniging van de Rotterdamse VVT-organisaties: verpleging, verzorging en thuiszorg.

Verpleegkundig technische zorg?

De verpleegkundig technische teams van Aafje en Laurens leveren hoog complexe zorg bij mensen thuis. Zoals het toedienen van medicatie via een infuus, behandeling met chemo- of immunotherapie of dialyses. Zo kunnen patiënten sneller het ziekenhuis verlaten en verder worden behandeld in hun eigen vertrouwde omgeving. Palliatieve pijnbestrijding en sedatie behoort ook tot het takenpakket. Deze bijzondere vorm van zorg, leveren de zorgmedewerkers dagelijks met veel liefde.

De teaser voor het nieuwsbericht
Bestuursleden Arjan Bandel (Laurens) en Peter Ploegsma (Aafje) ondertekenen de nieuwe samenwerking.