RevaStart

Weet het ziekenhuis nog welke revalidatie nodig is? Dan is RevaStart er voor u, met zorg in de overgangsfase. RevaStart is een initiatief van Laurens, revalidatiecentrum Rijndam en Erasmus MC.

Zorg in de overgangsfase
Laurens werkt samen met Rijndam aan revalidatiezorg op maat. Met RevaStart krijgt u zorg en ondersteuning van zorgprofessionals van beide organisaties. Zo werken we samen aan de juiste zorg. Zorg die past bij uw behoeften en bij de volgende fase van herstel.

Het behandelteam
U wordt behandeld door een groep zorgprofessionals vanuit verschillende vakgebieden. Zoals een zorgcoördinator en een specialist ouderengeneeskunde. De zorgcoördinator is uw eerste aanspreekpunt voor al uw vragen. De zorgcoördinator is een vaste medewerker op de afdeling. De specialist ouderengeneeskunde van Laurens is de hoofdbehandelaar. Dit betekent dat deze eindverantwoordelijk is voor uw behandeling.

De zorgcoördinator en de specialist ouderengeneeskunde werken samen met verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. Zo krijgt u bijvoorbeeld fysiotherapie, om snel weer fysiek mobiel te zijn. Of zijn er logopediebehandelingen die helpen weer te kunnen praten. De zorgprofessionals stellen samen met u een kortdurend behandelplan op, dat is afgestemd op uw individuele behoeften en doelen. Wanneer duidelijk is welke vervolgzorg nodig is, wordt u overgeplaatst naar een andere afdeling binnen Laurens of Rijndam.

Opname en verblijf
Hoe lang u gebruik maakt van RevaStart is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, wensen en doelen. Daarom verschilt een opname van enkele dagen tot enkele weken.

Zorg in de ontslagfase
Na een verblijf bij RevaStart volgt de ontslagfase. Dat betekent dat u doorstroomt naar een vervolgbehandeling bij Laurens of Rijndam. Of dat u naar huis gaat en een poliklinische vervolgbehandeling krijgt. Er zijn twee locaties van Laurens en Rijndam die revalidatiezorg in de laatste fase van herstel aanbieden.

Meer weten over RevaStart?
Neem direct contact met ons op via telefoonnummer 010 332 67 10.

Reva Start v2 de revalidatieafdeling van Laurens en Rijndam