Digitaal slot en kluis

Bij Laurens vinden we het belangrijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. In uw eigen vertrouwde en veilige omgeving. Zelfstandig, met hulp als dat nodig is. Daarom is het belangrijk dat we in geval van nood of als u dat wenst bij u binnen kunnen, zónder dat u de deur open hoeft te doen. Met een digitaal slot en sleutelkluis kan dat op een veilige manier.

Misschien kunt u de deur niet voor ons open doen, omdat u niet goed ter been bent. Of er is nood aan de man. Bijvoorbeeld als u gevallen bent, en u de voordeur daarom niet open kunt komen doen. Dan is het fijn als een zorgprofessional zelfstandig bij u binnen kan komen. Een digitaal slot en sleutelkluis is een veilige toegangsoplossing.

Veilig, handig en makkelijk te gebruiken
Met een digitaal slot kan een zorgprofessional zichzelf bij u binnenlaten als dat nodig is. Dit digitale slot vervangt het gewone slot in uw voordeur. Met een beveiligde app op hun mobiele telefoon kunnen alleen de zorgmedewerkers van wie u zorg krijgt het slot openen. Dat werkt sneller en veiliger dan met een gewone sleutel. Zelf opent u het slot met een gewone sleutel. Uw voordeur is zo uitstekend beveiligd.

Kunnen we het slot van uw voordeur niet vervangen? Dan plaatsen we een beveiligde sleutelkluis naast uw voordeur. In dat kleine kastje zit de sleutel van uw voordeur. Met een beveiligde app op hun mobiele telefoon kunnen alleen de zorgmedewerkers van wie u zorg krijgt de kluis openen. Met de sleutel uit de kluis openen zij daarna de voordeur. Vertrekken ze weer? Dan plaatsen ze de sleutel terug in de kluis en sluiten ze die af.

Veilig wonen, altijd
Wij vinden het belangrijk dat u veilig kunt wonen. Daarom werken we samen met partijen die specialist zijn in veilige zorgoplossingen. De beveiliging van de digitale toegangssystemen is met veel aandacht getest en heeft het de hoogste SKG-certificering. Wat betekent dat sloten extra zwaar beveiligd zijn tegen inbraak.

  • Instellingen aanpassen

Kosten van digitale toegangsoplossingen
De kosten van digitale toegang voor thuiszorg verschillen per jaar en zijn in 2024 als volgt:

  • Abonnement digitale toegang (per maand) € 27,23

  • Eenmalige aansluitkosten van een digitaal slot of sleutelkluis € 79,00

Heeft u een Laurens BuurtPas? Dan ontvangt u 15% korting op de eenmalige aansluitkosten. U heeft al een BuurtPas voor € 22,75 per jaar. Kijk voor alle voordelen op www.buurtpas.nl en vraag de pas direct aan.

Aanmelden voor digitale toegang
Denkt u dat een digitale toegangsoplossing geschikt is voor uw situatie? Dan kunt u zich aanmelden via het online aanmeldformulier. U kunt het online invullen. Daarna print u het uit en stuurt u het per post (G.H. Betzweg 1, 3068 AZ Rotterdam) of per e-mail terug naar ons.

Digitale toegang in combinatie met persoonsalarmering
Naast digitale toegang kunt u bij Laurens ook kiezen voor persoonsalarmering. Dan is er in geval van nood altijd een zorgprofessional bereikbaar en staat u er nooit alleen voor. Met behulp van een zender schakelt u snel en eenvoudig met één druk op de knop hulp in bij onverwachte noodsituaties, zoals een ongeval. Overdag en in de nacht, zeven dagen per week.

Shutterstock 45007243

Meer informatie over digitale toegang

Wilt u meer informatie over digitale toegang of heeft u vragen over het onderwerp? Ons vakteam Digitale Toegang & Persoonsalarmering staat voor u klaar via (010) 332 80 80 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 16:30 uur) of via persoonsalarmering@laurens.nl.