Alles over

Leven met dementie

  • Persoonlijke aandacht
  • Veilig en vertrouwd
  • Expert in dementiezorg

Zo zelfstandig mogelijk leven, in uw eigen vertrouwde omgeving. Dát vinden we bij Laurens heel belangrijk. Maar soms gaat dat niet meer vanzelf. Bijvoorbeeld omdat u te maken krijgt met dementie. Leven met dementie kan heel ingewikkeld zijn. Bij Laurens staan we daarom voor u en uw naasten klaar. Met intensieve zorg en begeleiding, passend bij uw wensen en mogelijkheden. Dag en nacht. Thuis of op een van onze zorglocaties.

Thuis als thuis kan
Het is lang niet altijd nodig dat mensen met dementie naar een verpleeghuis verhuizen. Bij Laurens kijken we altijd naar hoe u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. In uw eigen vertrouwde omgeving. Een casemanager dementie begeleidt en ondersteunt u. Bij de zorg en behandeling. Dit doet de casemanager samen met het thuiszorgteam, uw naasten en andere samenwerkingspartners.

Als het thuis niet meer gaat
Is de ondersteuning van professionele thuiszorg niet meer voldoende? En lukt het thuis niet meer? Dan kunt u of uw dierbare bij een van onze woonzorglocaties terecht voor dementiezorg. Deze locaties van Laurens zijn verspreid over de hele Rijnmond-regio. In Barendrecht, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Rotterdam kunt u terecht voor gespecialiseerde dementiezorg.

Persoonlijke aandacht van professionals
Iedereen is uniek en elke zorgvraag anders. Daarom werken wij vanuit persoonlijke aandacht. Uw wensen en behoeften staan centraal. Zo krijgt u altijd de juiste zorg op ieder moment. Thuis of op een woonzorglocatie.

De professionals van Laurens zien wat er kan en voelen wat er nodig is. En werken nauw samen. Met elkaar, met andere zorgverleners, met vrijwilligers én met de mensen die voor u belangrijk zijn. Zo kunt u erop vertrouwen dat we de juiste keuzes maken en de beste oplossingen bieden.

Bijzonder vanzelfsprekend voor Laurens
Wij willen dat u zich gehoord voelt bij ons. Daarom kijken we altijd naar wat er nog wél kan, zonder de beperkingen uit het oog te verliezen. Zodat wat voor u altijd vanzelfsprekend was, ook zo lang mogelijk vanzelfsprekend blijft. Daarnaast zorgen wij voor een veilige en vertrouwde omgeving. We leren u graag goed kennen, zodat we weten wat u belangrijk vindt en nodig heeft. Daar sluiten wij onze zorg op aan.

Verbonden met uw naasten en omgeving
Goede zorg geven wij niet alléén. Dat doen we samen met de mensen om u heen. Met andere zorgverleners, zoals uw huisarts, specialist of behandelaar. Maar ook met uw dierbaren. Hun aanwezigheid en ondersteuning spelen een belangrijke rol in uw leven. Dat willen wij graag zo houden. Ook als u bij ons komt wonen.

Meer weten over leven met dementie

We vertellen u graag meer over onze mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op via Laurens Entree. Door te bellen naar: 010 332 30 00. Bereikbaar elke dag van 8.00 uur tot 23.00 uur.