Wondzorg

Een wond die u al langer dan twee weken heeft, of niet geneest, heeft extra zorg nodig. De wondverpleegkundigen van Laurens behandelen uw wond en geven adviezen en begeleiding. Ons doel? Een snel en goed herstel van uw wond. Een wond die moeilijk geneest, wordt een complexe wond genoemd. Meestal duurt de genezing langer door ziekte, medicatie, voeding of omdat u minder mobiel bent.

Hoe werkt het?
De medewerkers van het wondteam van Laurens komen bij u thuis langs. Meestal na doorverwijzing van uw (huis)arts, wijkverpleegkundige of medisch specialist. De wondverpleegkundige maakt samen met u een behandelplan. Zij vertellen ook uw (huis)arts hoe uw wond herstelt.

Ook neemt de verpleegkundige materiaal mee dat nodig is voor de genezing. Bijvoorbeeld verband. Heeft u speciale hulpmiddelen nodig? Zoals een ander matras of orthopedische schoenen? Dan kan de verpleegkundige dat regelen of een verwijzing aanvragen naar een andere specialist.

Samen met medisch specialist
Wondverpleegkundigen werken niet alleen. Voor de behandeling overleggen ze regelmatig met andere zorgprofessionals. Zoals de vaatchirurg, een dermatoloog of de huisarts. Als het nodig is, kunnen zij aanvullende zorg inschakelen en regelen. Bijvoorbeeld ergotherapie, podotherapie, oedeemtherapie of een pedicure. Zodra de wond gesloten is, geven wij dit door aan uw huisarts, of arts in het ziekenhuis. Een gesloten wond betekent dat de huid weer helemaal heel is. De verpleegkundige bepaalt wanneer de wond goed genezen is.

Kosten wondverpleging
Voor zorg vanuit de Zorgverzekeringswet (ZvW) is iedereen verzekerd via het basispakket. U betaalt geen eigen bijdrage. Voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz) kan een eigen bijdrage worden berekend, afhankelijk van uw inkomen.

Foto 21 Final LR

Heeft u complexe wondzorg nodig?

Dan kunt u contact opnemen met Laurens Entree, telefoonnummer 010 33 23 000. Of mail naar laurensentree@laurens.nl. Wilt u direct contact met het wondteam van Laurens? Mail naar wondzorg@laurens.nl.