Poliklinisch revalideren
Als u poliklinisch revalideert, gaat u regelmatig naar een van onze revalidatielocaties of een speciale afdeling in het ziekenhuis. Bijvoorbeeld voor afspraken met een arts of behandelingen door een specialist. Na elke behandeling gaat u weer naar huis, u overnacht niet op de revalidatielocatie.
Welke zorgprofessional u helpt bij uw herstel, is afhankelijk van uw wensen en zorgvraag. Denk aan een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog of andere specialist. Samen met u maken we een behandelplan op maat. Samen bekijkt u het plan regelmatig opnieuw en past u het aan als dat nodig is. Zodat het plan blijft aansluiten bij uw voortgang en doelen.
Tijdens de revalidatie leert u weer zelfstandig te zijn in het dagelijks leven. Het programma past bij uw behoeften en doelen. Bijvoorbeeld: oefeningen voor uw lichaam, leren omgaan met hulpmiddelen, begrijpen wat u wel en niet kunt doen en acceptatie van uw situatie.
Poliklinisch revalideren betekent:
Deskundige zorg: u krijgt speciale zorg en apparaten die u thuis niet heeft.
Hulp op maat: u krijgt hulp die precies past bij wat u nodig heeft om beter te worden.
Regelmaat: u heeft vaste afspraken, waardoor het makkelijker is om te blijven werken aan uw herstel.
Professionele hulp op één plek: u krijgt hulp van experts. En als uw zorgvraag verandert, hoeft u vaak niet van locatie te veranderen.
Voorwaarden en kosten
Tijdelijke, poliklinische revalidatie wordt betaald via de Zorgverzekeringswet (Zvw). Als in het ziekenhuis wordt bepaald dat u deze zorg nodig heeft, dan betaalt uw ziektekostenverzekeraar de kosten voor een groot deel. U betaalt dan alleen het eigen risico.