Thuis revalideren

Vaak is het prettig om thuis te revalideren, in uw eigen vertrouwde omgeving. En met hulp van uw naasten. In veel gevallen kan dat. Een team van experts komt bij u thuis om u te begeleiden. Denk aan: fysiotherapeuten, ergotherapeuten, verpleegkundigen en psychologen. Zij maken samen met u een behandelplan op maat, dat past bij uw wensen en zorgvraag.

Helpt het bijvoorbeeld om meer te bewegen? Dan begeleidt een fysiotherapeut u met dagelijkse oefeningen. Heeft u wondverzorging nodig of hulp bij medicijngebruik? Dan staat er een verpleegkundige voor u klaar.

Thuis revalideren betekent:

  • Een vertrouwde omgeving: thuis is het comfortabel en bekend, wat kan helpen bij sneller herstel.

  • Vrijheid: u kunt de afspraken plannen wanneer het u uitkomt. En u hoeft niet naar een afspraak toe. De zorgmedewerkers komen bij u thuis.

  • Steun van familie: familie kan makkelijker helpen, omdat ze uw omgeving goed kennen.

  • Deskundige zorg: onze zorgmedewerkers geven u persoonlijke aandacht, wat zorgt voor een effectief herstel.

Als u intensievere zorg of speciale apparatuur nodig heeft, is het soms beter om ergens anders dan thuis te herstellen. Bijvoorbeeld (poliklinisch) op een revalidatielocatie.

Fysio 4 low res

Voorwaarden en kosten

Als uw huisarts een verwijzing heeft gegeven, kunnen zorgmedewerkers aan huis behandelen. De kosten worden (voor een groot deel) betaald door uw ziektekostenverzekeraar.