Zorg in een onafhankelijke hospice
Laurens werkt daarnaast samen met drie kleinschalige hospices. Hier leveren onze palliatief verpleegkundigen samen met de vrijwilligers van het hospice de zorg. U kunt bij een hospice terecht vanaf het moment dat u hoort dat u nog drie maanden te leven heeft. Of u naar een hospice gaat, bepaalt u zelf, in overleg met uw huisarts.
Vrijwilligers en palliatief verpleegkundigen
In een hospice staat afscheid nemen centraal. De vrijwilligers en verpleegkundigen begeleiden u zo goed mogelijk naar het einde van uw leven. Dat doen ze met lichamelijke zorg en psychische ondersteuning. De vrijwilligers helpen u met eenvoudige zorg. Ze maken bijvoorbeeld een praatje. Geven u een handen- of voetenmassage. Ontvangen bezoekers. Doen licht huishoudelijk werk. Maken de avondmaaltijden en zorgen ervoor dat iedereen zich prettig voelt in huis. Wordt de zorg ingewikkelder, dan helpt de palliatief verpleegkundige u. Bijvoorbeeld als u minder mobiel bent en getild moet worden. De verpleegkundigen helpen u ook bij uw medicatie en komen langs wanneer dat nodig is.
U kiest de locatie
Laurens werkt samen met drie hospices. Dat zijn De Reiziger in Barendrecht, De Liefde in Rotterdam-Zuid en De Vier Vogels in Rotterdam-Delfshaven. Naar welk hospice u gaat, bepaalt u zelf. Dichtbij waar u nu woont. Of juist dichtbij uw dierbaren, zodat zij u makkelijk kunnen bezoeken.
Eigen bijdrage
Voor palliatieve zorg in een onafhankelijk hospice betaalt u een eigen bijdrage, soms ook wel daggeld genoemd. Dat is bijvoorbeeld voor het eten en drinken. Het bedrag verschilt per hospice. Als u aanvullend verzekerd bent, kan het zijn dat de zorgverzekering dat ook (gedeeltelijk) betaalt. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.