Alles over

Verpleeghuizen

  • Altijd een locatie die bij u past
  • Eigen regie
  • Huiselijke sfeer, vertrouwde gezichten

Bij Laurens vinden wij het belangrijk dat mensen zo zelfstandig mogelijk leven. Gaat dat thuis niet meer? Dan geven we u zorg op onze locaties. Bij ons heeft u zelf de touwtjes in handen. Over wat u belangrijk vindt voor uw zorg, ondersteuning en welzijn. Ons team van zorgprofessionals en vrijwilligers luistert naar uw wensen naar de wensen van uw naasten. Zodat u altijd zorg en ondersteuning krijgt die past. Ook als uw behoeften en wensen tussentijds veranderen.

Dementie

Wij geven zorg als u last heeft van dementie. Of als u andere problemen heeft met uw geheugen of de werking van uw hersenen. Een team van specialisten helpt u bij uw lichamelijke verzorging en welzijn. Zodat u zo fijn mogelijk kan leven. Zoals u dat altijd gewend was.

Lichamelijke klachten

Wij geven zorg aan mensen met lichamelijke klachten, door bijvoorbeeld diabetes, hartfalen, kanker of COPD. Deze zorg wordt ook wel ‘somatische zorg’ genoemd. Onze specialisten hebben de juiste kennis en kunde om met deze klachten om te gaan. Zij geven persoonlijke begeleiding. Luisteren naar uw wensen. En kijken verder dan de standaardoplossingen.

Niet-aangeboren hersenletsel

Heeft u door een ongeluk of aandoening hersenletsel opgelopen? En kunt u vervolgens niet meer volledig zelfstandig wonen? Wij geven mensen met niet-aangeboren hersenletsel een vangnet, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Zo wordt u volledig begeleid: van het smeren van een boterham tot wassen en aankleden. Anderen bloeien op door activiteiten met elkaar te ondernemen of samen te eten. Onze specialisten trainen u in uw zelfredzaamheid en geven u de regie op uw leven terug.

Dagbesteding

Bij Laurens zorgen we van maandag tot en met zaterdag voor dagbesteding. Voor gasten én voor u. Onder vaste begeleiding en in goed gezelschap van anderen onderneemt u verschillende activiteiten. Elke dag is er een mooie afwisseling aan beweegactiviteiten en geheugenactiviteiten, die passen bij de deelnemers. Van voetbal tot fitness en van puzzels tot quizzen. Dat is niet alleen leuk, maar helpt u ook langer zelfstandig te blijven. Het geeft structuur.

Palliatieve zorg

Met palliatieve zorg geven we zorg in de laatste levensfase van mensen die ongeneeslijk ziek zijn. U wordt professioneel begeleid door onze ervaren medewerkers. Wij geven lichamelijke ondersteuning en psychische zorg. Dag en nacht. We helpen uw klachten verminderen en vinden het belangrijk dat u zo lang mogelijk door leven kan, zoals u dat gewend bent.

Daarnaast zijn wij het aanspreekpunt voor het regelen van mantelzorg, hulp van de gemeente en het regelen van een afscheid. Bij Laurens is palliatieve zorg altijd maatwerk. Die past bij de zorgvraag én de wens. Ook met uw naasten houden we rekening: zij worden actief betrokken bij de zorg, het leven en het afscheid.

Psychiatrische zorg

Heeft u last van psychiatrische klachten, zoals gedragsproblemen, een depressie of een delirium? Bij ons kunt u rekenen op professionele zorg en ondersteuning. Op onze zorglocaties is er volop ruimte om uzelf te zijn. En tegelijkertijd gelden er duidelijke afspraken, zodat iedereen prettig en veilig kan wonen. Door persoonlijke begeleiding helpen wij u om zo zelfstandig en stabiel mogelijk te leven.

Alle zorglocaties

In verschillende huiselijk ingerichte locaties geven wij zorg op maat. Wij gaan voor kwaliteit van leven. En houden rekening met wat u wil, nodig heeft én zelf nog kan. Op basis van wederzijds respect. Samen met uw naasten en andere dierbaren.