Meer zelfstandigheid met ZelfredzaamheidsRadar+

25 maart 2024

Bij Laurens vinden we het belangrijk dat mensen zichzelf zo lang mogelijk kunnen redden. En dat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, in hun eigen vertrouwde omgeving. Daar helpen we graag bij. Bijvoorbeeld met het digitale hulpmiddel: de ZelfredzaamheidsRadar+.

Zelfredzaamheidsradar

Aan de slag met de ZelfredzaamheidsRadar+
Met de ZelfredzaamheidsRadar+ zet u op een rij hoe zelfstandig u nog bent. Dat doet u op verschillende gebieden. Van aankleden tot huishouden en van bewegen tot ontspanning. En krijgt u tips en hulpmiddelen om uw zelfstandigheid te behouden of te verbeteren. We kijken naar wat u nog wél kunt. En naar wat u belangrijk vindt in uw leven.

Wilt u aan de slag met de ZelfredzaamheidsRadar? Dat kan. De radar is gratis en u heeft geen account nodig. In de online versie klikt u gemakkelijk elk gebied aan, om het gebied vervolgens te beoordelen. Per gebied vult u in wat u ervan vindt aan de hand van de cijfers 1 tot en met 5. Het kan dus bijvoorbeeld voorkomen dat u het eten en drinken met een 2 beoordeelt, maar ontspanning met een 4. Bij elk gebied krijgt u tips en hulpmiddelen. Zodat u het zelf kunt verbeteren als dat nodig is. Het resultaat van de ZelfredzaamheidsRadar+ bewaart u gemakkelijk op uw computer als pdf-bestand. Krijgt u al zorg van ons? Dan kunt u het opslaan in uw digitaal dossier.

Hulp bij het gebruik van de ZelfredzaamheidsRadar+

Het gebruik van de ZelfredzaamheidsRadar+ is heel gemakkelijk. Heeft u hulp nodig? Online vindt u verschillende video’s met uitleg over hoe de radar werkt én hoe u hem het beste gebruikt. We hebben deze voor u verzameld:

De ZelfreidzaamheidsRadar+
De ZelfredzaamheidsRadar+ ontwikkelden we samen met LOCOmotion, Scouters en het Van Kleef Instituut. Bent u een professional of specialist in de zorg? Ook u kunt de ZelfredzaamheidsRadar+ leren gebruiken. Volg daarvoor de gratis e-learning die u bij ons kunt opvragen.