Alles over

Palliatieve zorg

  • Lichamelijke en psychische ondersteuning
  • Aandacht voor wat u belangrijk vindt
  • Passende zorg in de laatste levensfase

Palliatieve zorg geeft ondersteuning als u ongeneeslijk ziek bent. Een team van zorgmedewerkers helpt u dan met lichamelijke en psychische ondersteuning. Daarbij staan uw wensen en behoeften centraal.

Wanneer begint palliatieve zorg?
Als u ongeneeslijk ziek bent, dan is er palliatieve zorg. Ook als u nog jaren te leven hebt. Palliatieve zorg is gericht op het verminderen van klachten en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. De zorgmedewerkers van Laurens hebben niet alleen aandacht voor lichamelijke zorg. Ze hebben ook aandacht voor wat deze fase betekent voor u en uw naasten. En hoe u en uw dierbaren deze fase beleven.

Wat is palliatieve zorg?
De palliatief verpleegkundigen leren u omgaan met uw ziekte en de gevolgen. Ze hebben aandacht voor de thuissituatie en uw sociale netwerk. Maar bespreken bijvoorbeeld ook hoe u mantelzorg kunt organiseren. Welke hulp u kunt krijgen van de gemeente. En hoe u wilt dat uw afscheid eruit komt te zien. Bij deze gesprekken betrekken we altijd uw naaste(n). Zodra de klachten door uw ziekte toenemen, dan richt de zorg en behandeling zich steeds meer op de klachten.

Verschillende vormen van palliatieve zorg
Bij Laurens vindt u verschillende vormen van palliatieve zorg. Centraal staat altijd dat u en uw naasten een zo prettig mogelijk leven én afscheid hebben. Bent u ongeneeslijk ziek en heeft u van uw arts te horen gekregen dat u nog maar een aantal maanden te leven heeft? Op dat moment spreken we van terminale zorg en staat de kwaliteit van sterven centraal. U kunt dan ook in een palliatief centrum van Laurens terecht. Of naar een kleinschalig hospice, waar palliatief verpleegkundigen van Laurens komen om zorg te leveren.

Uw (huis)arts is vaak de eerste die met u bespreekt wat mogelijk is met palliatieve zorg. Wilt u zelf contact opnemen met Laurens? Bel dan naar Laurens Entree, via 010 332 30 00 (elke dag van 8.00 uur tot 23.00 uur). Wij bespreken dan met u wat mogelijk is.