Bouw woonlocatie Hof op Zuid

15 april 2024

Naast het huidige Simeon & Anna bouwen we aan de nieuwe woonzorglocatie Hof op Zuid. Met 130 moderne zorgwoningen bieden we een grote groep mensen met een intensieve zorgvraag straks een fijne en toekomstgerichte woonplek. Nadat iedereen verhuisd is naar Hof op Zuid wordt het huidige gebouw van Simeon & Anna gesloopt. Tot die tijd blijven bewoners en medewerkers in Simeon & Anna wonen en werken.

Kaw strevelsweg 01 website

Een fijne plek voor mensen met een intensieve zorgvraag

Een thuis met zorg dichtbij
Wonen zoals thuis. In een huiselijke, gezellige en vertrouwde omgeving. Samen met familie, vrienden, vrijwilligers en buurtgenoten. Dat staat centraal in het nieuwe Hof op Zuid. In Hof op Zuid is veel ruimte voor eigenheid en wonen en leven. Zoals men thuis gewend is. De wensen en behoeften van de bewoner en naasten staan centraal. Er is een hechte samenwerking met de medewerkers van Laurens. Dit helpt om de druk op de zorg te verlagen. En creëert ruimte voor oprechte aandacht voor bewoners.

Bewoners wonen in buurten
Iedere bewoner krijgt een eigen ruim appartement met veel privacy. Samen maken alle bewoners onderdeel uit van een buurt. Elke buurt bestaat uit tien appartementen. Iedere buurt heeft een eigen buurtkamer. Daar kunnen bewoners, familie en vrijwilligers gezellig samenzijn. En dagelijkse activiteiten organiseren.

Iedere verdieping een eigen beleefkamer
Iedere beleefkamer heeft een andere invulling. Zo komt er een theater, een café, een prikkelarme ruimte, een beweegruimte en een wellness ruimte. Ook is er in het gebouw 24 uur zorg en dienstverlening aanwezig. En natuurlijk ook behandeling.

De nieuwbouw is in volle gang
Afronding van de bouwwerkzaamheden verwachten we in de periode tussen eind 2024 en begin 2025. Na oplevering verhuizen de bewoners en medewerkers van het bestaande naar het nieuwe gebouw.

Zo weinig mogelijk overlast
Verbouwen en verhuizen levert altijd overlast op. Dat kan helaas niet anders. Natuurlijk is daar aandacht voor. Samen met gebouweigenaar MaasWonen, aannemer De Vries en Verburg en onze cliëntenraad maakten we daar afspraken over. We hebben bijvoorbeeld afgesproken hoe laat de aannemer ‘s morgens begint. Omwonenden houden we actief op de hoogte. Zodat ook zij zo min mogelijk overlast ondervinden.

Meer weten?
Over het nieuwe Hof op Zuid naast het huidige Simeon & Anna? Of over de werkzaamheden? bel dan naar Laurens Simeon & Anna. Het telefoonnummer is 010 439 32 00.

Veelgestelde vragen

Hoe hoog wordt het nieuwe Hof op Zuid?
Het nieuwe Hof op Zuid heeft een begane grond en vijf verdiepingen. Dat is lager dan het huidige pand.

Hoe zien de verdiepingen eruit?
Op de begane grond komen de ontvangstruimte, de kantoren en de facilitaire ruimten. Op de eerste, tweede en derde etage komen op iedere verdieping elk dertig zorgwoningen. Deze zijn verdeeld over drie buurten met elk een eigen buurtkamer. De woningen op de eerste verdieping liggen rondom de binnentuin. De tuin is het dak van de parkeergarage. De vierde en vijfde etage bieden elk ruimte aan twintig zorgwoningen. Deze zijn verdeeld over twee buurten met elk een eigen buurtkamer.

Hoe zien de nieuwe appartementen eruit?
De appartementen zijn zorgwoningen van circa 39 m2 met een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. De appartementen zijn in principe eenpersoonsappartementen, maar zijn wel groot genoeg om met twee personen te wonen. Ze worden voorzien van een vaste vloer, gordijnen, een bed, een nachtkastje en een kast. De uitrusting wordt in overleg met de cliëntenraad vastgesteld.

Zijn er in Hof op Zuid ook faciliteiten, zoals een kapper of een winkeltje?
Ja, er komen faciliteiten in de vorm van beleefkamers. Het ontwerp hiervoor is nog in ontwikkeling.

Is er geluidsoverlast?
Waar gebouwd wordt, is geluidsoverlast. Dat kunnen we helaas niet voorkomen. We doen er alles aan om geluidsoverlast te beperken. We houden bij alle activiteiten rekening met de bewoners, omwonenden en medewerkers. Zo spreken we met de aannemer af hoe laat hij begint. En informeren we omwonenden over de geplande activiteiten.