Palliatieve zorg thuis

Als u ongeneeslijk ziek bent, betekent dat vaak een ingrijpende tijd, met tal van vragen en emoties. Als u palliatieve zorg nodig heeft, staat Laurens voor u klaar. Met zorg bij u thuis.

Gespecialiseerde verpleegkundigen
U kunt palliatieve zorg krijgen vanaf het moment dat u te horen krijgt dat u ongeneeslijk ziek bent. Ook als u nog meerdere jaren te leven hebt. Bij palliatieve zorg kunnen u en uw dierbaren rekenen op de hulp van de palliatief verpleegkundigen van Laurens. Zij geven u de zorg die u nodig heeft en die u belangrijk vindt. U bepaalt dus samen met de palliatief verpleegkundigen hoe de zorg voor u eruitziet. De deskundigen van Laurens doen het niet alleen. Samen met uw huisarts en andere zorgverleners staan zij u bij. Bij palliatieve zorg thuis heeft uw huisarts de leiding. De zorg gaat ook over emotionele ondersteuning, advies en begeleiding.

Nachtzorg
In de laatste fase van palliatieve zorg krijgt u van Laurens ook nachtzorg, als dat medisch nodig is. Nachtzorg is van 23.00 uur tot 07.00 uur. Hierbij helpt een verzorgende of verpleegkundige u als u lichamelijke verzorging nodig heeft.

Kosten en indicatie
Palliatieve zorg thuis wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen. De zorg kan ook worden betaald vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Daarvoor kan wel een eigen bijdrage gevraagd worden, afhankelijk van uw inkomen. De palliatief verpleegkundige kijkt samen met u welke zorg nodig is en wie die zorg moet leveren. Dit heet de indicatiestelling.

Foto 26 Final LR

Wilt u palliatieve zorg bij u thuis krijgen?

Uw (huis)arts is vaak de eerste die met u bespreekt wat mogelijk is met palliatieve zorg. Wilt u zelf contact opnemen met Laurens? Bel dan naar Laurens Entree, via 010 332 30 00 (elke dag van 8.00 uur tot 23.00 uur). Wij bespreken dan met u wat mogelijk is.