SociaalHart

Misschien woont u nog thuis, maar komt u niet meer zo vaak onder de mensen. Of u woont in een verzorgingshuis, en heeft u behoefte aan gezellige activiteiten overdag. Dan is een ontmoetingsruimte bij Laurens een fijne plek om naartoe te gaan. Iedereen is in deze 'social hub' welkom, ook zonder doorverwijzing van een arts. Ons doel? Mensen verbinden.

Sociale banden opbouwen
In deze ontmoetingsruimte komen mensen samen om activiteiten te doen. Voor een klein bedrag kunt u hier koersballen, biljarten, schilderen, spelletjes spelen en films kijken. En samen eten of koffie drinken. Er is voor ieder wat wils. Zo bouwt u heel gemakkelijk sociale banden op. Fijn als u nog lang thuis wil blijven wonen, maar u niet zo makkelijk meer de deur uit komt.

Heeft u een zorg- of behandelvraag? Dan kunt u die ook hier stellen. Daar werken namelijk mensen met de juiste kennis, die u kunnen doorverwijzen als dat nodig is. Bijvoorbeeld naar een wijkverpleegkundige, welzijnsorganisatie of de huisarts.

Van zorgen voor naar samen leven6

Samenwerkingsverband
Bij Laurens bedachten we de ontmoetingsruimte, maar de uitvoering doen we niet alleen. We werken samen met partners, zoals Woonzorg Nederland, gemeenten en stichtingen. De lijnen met welzijnsorganisaties zijn kort. Op onze locatie in Barendrecht werken we bijvoorbeeld samen met Stichting De Overburen, voor mensen met een verstandelijke beperking. Cliënten van deze organisatie voeren verschillende werkzaamheden uit in de social hub. Bijvoorbeeld het serveren van koffie en thee, schoonmaakwerk en ondersteuning bij activiteiten. Samen zijn we sterker en zetten we een sociaal vangnet op.

SociaalHart
In Barendrecht heet dit SociaalHart. Het is de ontmoetingsruimte in Laurens Borgstede in Barendrecht. Het is het bruisend hart van de wijk, voor jong en oud. Benieuwd naar deze ontmoetingsruimte? Kijk voor meer informatie op onze Facebook-pagina. Half mei gaat de tweede locatie open in Rotterdam Ommoord.