Alles over

Mantelzorg

  • Ondersteuning voor mantelzorgers én hun naasten
  • Gelijkwaardige samenwerking
  • Zorg die nodig is

U bent mantelzorger en heeft daarmee een dankbare taak. Maar ook een soms zware taak, zowel fysiek als emotioneel. Bij Laurens snappen we dat. We werken daarom zoveel mogelijk samen met u. Dankzij onze samenwerking krijgen mensen de zorg die nodig is, zo lang dat nodig is. En wordt u ook gezien. Als mantelzorger én als mens.

Zorg op maat
Cliënten hebben bij Laurens de touwtjes in handen. Of zij nu thuis wonen of op een zorglocatie. Aan de hand van hun wensen bepalen we samen wat voor hen waardevol is. En kijken we vervolgens wat écht nodig is. Zo leveren we altijd zorg op maat. Overleg is daarom belangrijk. Tussen de cliënt, vrijwilligers, professionals en u als mantelzorger. Als één zorgteam van gelijkwaardige partners werken we samen. Samen kijken we wie welke taak oppakt. En hoe we elkaar daarin kunnen helpen. We maken afspraken in een zorgplan, zodat de cliënt de zorg krijgt die nodig is. En alle betrokkenen weten wat de afspraken zijn.

Zorgtraining
Als mantelzorger heeft u misschien nooit geleerd zorgtaken uit te voeren. En komt er veel op u af. Bij Laurens ondersteunen we mantelzorgers en naasten daarom met informatie en begeleiding.

Ieders rol is belangrijk

Als zorgorganisatie willen wij iedereen de zorg geven die nodig is. Nu én in de toekomst. Dat kunnen we niet alleen. Want het is geen geheim dat er steeds minder professionals zijn, maar wel steeds meer ouderen. Daarom is de samenwerking tussen professional, mantelzorger en vrijwilliger cruciaal. We begrijpen dat u daardoor ook steeds meer taken krijgt en dat het zwaar kan zijn. Wij denken graag met u mee.

Wilt u meer weten over mantelzorg? Dan kunt u altijd terecht bij de contactpersoon van uw naaste op de woonzorglocatie.