Herstellen op een revalidatielocatie

Lukt thuis of poliklinisch revalideren niet? Bijvoorbeeld omdat u intensieve zorg nodig heeft? Dan kunt u terecht op een van onze revalidatielocaties. Hier kunt u meerdere dagen, weken of maanden terecht, afhankelijk van uw klachten, wensen en zorgvraag. Het doel is altijd dat u zo snel én gezond mogelijk zelfstandig terug naar huis kunt.

Op de revalidatielocatie wordt u intensief begeleid door verschillende zorgprofessionals, die gespecialiseerd zijn in uw zorgvraag. Bijvoorbeeld fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen, diëtisten en andere medisch specialisten. Dit team werkt samen met u en uw naasten aan een behandelplan op maat. Samen bekijkt u het plan regelmatig opnieuw en past het plan aan, als dat nodig is. Zodat het plan blijft aansluiten bij uw voortgang en doelen.

Tijdens uw verblijf op een revalidatielocatie krijgt u verschillende therapieën, oefeningen en behandelingen. Alleen, in groepsverband én samen met uw naasten. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht om u heen, wat kan helpen bij een snel herstel. Uw dierbaren kunnen u helpen bij de hersteloefeningen. Een revalidatielocatie heeft vaak speciale apparaten die u helpen bij uw herstel. Denk aan: cardio- en krachtapparatuur, armfietsen, hometrainers, een speciaal bad en nog veel meer.

Herstellen op een revalidatielocatie betekent:

  • Slimme apparaten: er zijn handige apparaten die u helpen bij uw herstel.
  • Veel experts: een team van verschillende deskundigen werkt samen om u te helpen.
  • Samen met anderen: u bent met mensen die ook beter willen worden, wat helpt en motiveert.
  • Samen met uw naasten: uw familie of vrienden zijn altijd welkom. En kunnen u helpen bij verschillende oefeningen om sneller te herstellen.
  • Speciale hulp: u herstelt volgens een uniek behandelplan, dat precies past bij uw zorgvraag, doelen en wensen.
  • Alles onder één dak: u hoeft de deur niet uit voor een afspraak. En als uw zorgvraag verandert, verandert de omgeving niet.
Foto 16

Voorwaarden en kosten

Om te revalideren op een revalidatielocatie heeft u een indicatie nodig. Per soort indicatie verschilt de mate waarin u kan revalideren. Als u nu thuis verblijft is dat de eerstelijnsverblijf-indicatie (ELV-indicatie). Laurens regelt deze indicatie en de bijpassende zorg samen met uw huisarts. Verblijft u nu in het ziekenhuis? Dan regelt Laurens de indicatie die nodig is met de transferverpleegkundige. Let op: revalideren op een revalidatielocatie is vaak duurder dan thuis of poliklinisch revalideren. Vraag altijd bij uw zorgverzekering wat er precies wordt vergoed. En wat u zelf moet betalen.