Verbinding centraal in plannen Burgerberaad

22 april 2024

Op zaterdag 6 april jl. vond de vierde bijeenkomst van het burgerberaad Borgsate plaats. Het doel van het burgerberaad is duidelijk: hoe kunnen we de begane grond van Borgsate inzetten, zodat de wijk een actieve rol pakt bij het welzijn en de zelfredzaamheid van ouderen?

LAURENS BORGSATE BURGERBERAAD Groepsfoto

Terugkoppeling op de plannen

De bijeenkomst werd feestelijk afgetrapt omdat Anneke Lameijn, locatiemanager van Borgsate, jarig was. Daarna was het tijd voor Raymond van Snek, directeur wonen met zorg, om de terugkoppeling op de plannen te presenteren. Samen met een team van collega’s van verschillende afdelingen van Laurens zijn de plannen doorgenomen. Raymond geeft aan dat zij blij verrast zijn met de plannen en het aantal plannen. Verbinding staat in de plannen centraal. In de plannen kwamen ook zaken terug waar zij zelf nog niet aan gedacht hadden. De plannen gaan zowel over de wijk als over de bewoners van Borgsate.

Inzet quote BB
We zijn erg blij met alle inbreng.
Directeur Wonen met zorg, Raymond van Snek, ging met de aanwezigen in gesprek over de eerste plannen.

Verder aan de slag met de plannen

Daarna is het tijd om op basis van de terugkoppeling aan de slag te gaan met de plannen. Er wordt gewerkt met ambassadeurs en verkenners. Ieder plan krijgt maximaal twee ambassadeurs. Dit zijn personen die graag de hele dag aan hetzelfde plan blijven werken. De overige deelnemers worden verkenners. Verkenners lopen rond en helpen bij het verbeteren van de plannen. Ook hebben zij de taak om te kijken waar er overlap zit tussen plannen en hoe de plannen het best op elkaar kunnen worden afgestemd. Er kan ook gewerkt worden aan nieuwe plannen.

Burgerberaad 4

Plannen presenteren

De rest van de bijeenkomst staat in het teken om de plannen verder op papier te zetten en voorbereidingen te treffen voor de volgende, en tevens laatste, bijeenkomst. Dan zullen de deelnemers de plannen aan elkaar presenteren.

We kijken terug op een mooie productieve dag waarbij weer grote betrokkenheid vanuit de deelnemers was.