Naar André Rieu op het Vrijthof, maar dan in Pathé

Speciale VIP-voorstelling voor bewoners Laurens

Op zondag 28 juli waren zo’n 80 ouderen met dementie die in Laurens Stadzicht of Borgsate wonen, te gast bij Pathé Schouwburgplein. Hier bezochten ze een speciale voorstelling van de concertfilm van André Rieu. 

“Het was een bijzondere ervaring voor de bewoners”, vertellen Stanley van der Kuil, individueel begeleider en Dorin Vugt activiteitenbegeleider bij Laurens die dit uitje in samenwerking met Pathé organiseerden. “Voor de ene bewoner betekende het weer eens naar de bios gaan, voor een ander was het net alsof hij zelf bij André Rieu op het Vrijthof was. En voor de mantelzorgers was het fijn om weer eens iets gezelligs met hun partner of familielid te kunnen doen.”

De bewoners werden als echte VIP’s ontvangen: met rode loper, bubbels en sapjes. Daarna genoten de ouderen in een aparte bioscoopzaal van de film. Overigens werden de ouderen bijna een op een begeleid door mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers van Laurens. Na afloop van de film vertrokken de ouderen in een van de bussen of taxi’s weer naar huis. Wij danken Nooteboom Tours, Wonderbus en Pathé die dit unieke uitje mede mogelijk maakten.   

Deel op social media

×

Zoeken