ConForte corona thuiszorgteam

Regionaal corona thuiszorgteam van start

Zorgorganisaties Lelie zorggroep, Aafje, Humanitas, De Zellingen en Laurens van koepelorganisatie ConForte starten deze week het ConForte corona thuiszorgteam. Huisartsen en andere verwijzers kunnen vanaf nu één centraal nummer bellen voor het aanvragen van thuiszorg voor nieuwe corona patiënten. 

De meeste corona patiënten blijven het liefst thuis. Om aan deze wens tegemoet te komen, biedt het corona thuiszorgteam - zolang als mogelijk en verantwoord is - thuiszorg aan nieuwe corona patiënten in Rotterdam, Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel of Lansingerland.

Tijdelijke zorg

Verzorgenden en verpleegkundigen van het corona thuiszorgteam bieden persoonlijke verzorging en verpleging, verpleegtechnische zorg en zorg in de laatste levensfase. De zorg van het corona thuiszorgteam blijft echter tijdelijk, totdat een cliënt is hersteld en 48 uur klachtenvrij is. Daarna gaat de cliënt - als dat nodig is - in zorg bij een regulier thuiszorgteam van één van de zorgaanbieders. 

Voordelen

Belangrijk voordeel van één overkoepelend corona thuiszorgteam is dat medewerkers én persoonlijke beschermingsmiddelen zo efficiënt mogelijk worden ingezet. Bovendien wordt de kans op verspreiding van het virus via de reguliere thuiszorg verkleind. Voor verwijzers is het zo makkelijker om thuiszorg aan te vragen voor nieuwe corona patiënten.

Samenwerking

De oprichting van het ConForte corona thuiszorgteam is wederom een mooi voorbeeld van de goede samenwerking tussen de Rotterdamse zorginstellingen. Onlangs werden ook al Verwijshulp 010 en Spoedzorg in ConForte verband gelanceerd. ConForte is de koepelorganisatie van VVT-instellingen in de Rotterdamse regio.  

Deel op social media

×

Zoeken