Goed onderweg!

Terugblik op 2019

Laurens is goed onderweg. De resultaten van 2019 laten in alle opzichten verbetering zien. Er blijft nog veel werk te verzetten, maar we hebben in zowel kwaliteit van zorg als financiële resultaten een duidelijk stijgende lijn vast. 

We blijven verder bouwen aan onze vitaliteit en weerbaarheid. In 2019 hebben we grote stappen gezet richting het realiseren van onze ambitie: Laurens als logische eerste keus voor cliënten, medewerkers, studenten en ketenpartners in Rotterdam en omgeving.

Samen voor betere zorg

In 2019 hebben we volop ingezet op ontmoeten en samenwerken. ‘Samen’ is ook de kern van de strategie waar we een jaar eerder mee van start zijn gegaan. Met resultaat, er zijn mooie samenwerkingen ontstaan binnen én buiten Laurens. Kennis wordt breder gedeeld en er wordt vaker gekeken naar elkaars expertise.

Tevreden medewerkers

Medewerkerstevredenheid is een van onze belangrijkste speerpunten, na de turbulente periode die we achter de rug hebben. Daarom gingen we regelmatig in gesprek met medewerkers over hun werk en hun vragen. En was er aandacht voor de cruciale rol die leidinggevenden hierin kunnen spelen. Een mooie mijlpaal voor 2019, waren de uitkomsten van het Laurensbrede medewerkerstevredenheidsonderzoek. Zowel voor betrokkenheid als bevlogenheid werden fors betere cijfers gegeven, dat betekent dat steeds meer medewerkers hun werk en de organisatie waarderen.

Grote zorg blijft het aantrekken en behouden van voldoende medewerkers, iets wat geldt voor alle zorginstellingen in Rotterdam en daarbuiten. In 2019 hebben we onze positionering als werkgever opnieuw geformuleerd, mede om richting te geven aan onze wervingsinspanningen. 

Bijzonder vanzelfsprekend

We zijn een Rotterdamse zorgorganisatie, en dat merk je. Aan de diversiteit in nationaliteiten en achtergronden. En een 'schouders eronder' mentaliteit. We doen het samen, mét oog voor de ander. We realiseren ons altijd dat we werken voor mensen die niet meer alles kunnen doen wat ze eerder wel konden. Voor wie wat altijd gewoon was, niet langer vanzelfsprekend is. We leven ons in, zien wat er wel kan en stellen de mens écht centraal. Wij doen er alles aan om wat vanzelfsprekend was, ook vanzelfsprekend te houden.

 Daarmee maken wij standaard zorg, bijzonder.
En van bijzondere zorg de standaard.

 

Coronapandemie

Terwijl we terugblikken op vorig jaar, staat de wereld nu op z’n kop. De coronapandemie heeft enorme impact, ook op de ouderenzorg. We zijn enorm trots op de inzet en betrokkenheid van alle collega’s. Het is ongelofelijk hoe zij in deze onzekere en moeilijke omstandigheden, klaarstaan voor onze cliënten. Makkelijk is het niet en zal het de komende maanden ook niet worden. Corona vraagt veel aandacht, terwijl de opgaven voor 2020 al niet gering waren. Maar de focus en wil om ook nu resultaten te blijven boeken, is groot. We kijken met vertrouwen naar de toekomst.

Jaarverslag 2019 

Lees verder in ons jaarverslag over 2019:

Bekijk hier het volledige jaarverslag van 2019

Bekijk hier de jaarrekening 2019

 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken