Antonius Binnenweg, Avanze en Intermezzo nemen revalidanten Aafje zorghotel over

Zorghotel locatie Maasstad tijdelijk coronacentrum regio Rotterdam

Het Aafje zorghotel locatie Maasstad Ziekenhuis wordt ingericht als tijdelijk coronacentrum voor de regio Rotterdam. Vanaf maandag 30 maart kunnen patiënten hier terecht. Dat maken ConForte en het Regionaal Orgaan Acute Zorg (ROAZ) vandaag bekend.

Een groot deel van de 100 revalidanten die in het Aafje zorghotel verblijven, zetten hun revalidatieproces voort bij Laurens, in Intermezzo, Avanze of Antonius Binnenweg. De medewerkers van deze locaties hebben de laatste dagen keihard gewerkt om de overname van deze grote groep cliënten mogelijk te maken. Bedoeling is dat op vrijdag 27 maart de laatste vier revalidanten uit het zorghotel van Aafje vertrekken.

De coronacrisis houdt Nederland in haar greep. Eén van de grootste uitdagingen is de beschikbare beddencapaciteit. Door dit gezamenlijke initiatief komen ruim 160 extra zorgbedden vrij voor mensen met een coronabesmetting uit de omliggende ziekenhuizen en verpleeghuizen. In het coronacentrum worden alleen mensen opgenomen met vastgestelde corona. Het gaat om patiënten die zorg nodig hebben, maar niet noodzakelijkerwijs in een ziekenhuis. De keuze van ConForte om een zorghotel van Aafje in te richten als regionaal coronacentrum is logisch. Het zorghotel staat direct in verbinding met het Maasstad Ziekenhuis, heeft maximaal 160 bedden en beschikt over een deskundig zorgteam dat gewend is complexe zorg te leveren.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Over ConForte
ConForte is de brancheorganisatie van ouderenzorg ondernemers op het terrein van verpleging, revalidatie en thuiszorg in de regio Rotterdam. Naast Aafje en Laurens, zijn hierin ook Humanitas, Lelie Zorggroep, Fundis, De Zellingen, Midden, Argos en Sonneburgh vertegenwoordigd. Conforte bundelt kennis en ervaring. Zo zorgen we voor een krachtig netwerk. Dat is ook de betekenis van onze naam: met kracht.

Deel op social media

×

Zoeken