500ste Ikazia-patiënt in Revalidatiehotel Laurens Intermezzo Zuid

Meneer Hoogland was vandaag de 500ste Ikazia-patiënt die, sinds de opening in oktober 2015, ontvangen werd in Revalidatiehotel Intermezzo Zuid. Aan de overdracht van meneer Hoogland werd feestelijk aandacht besteed met een bezoekje en een mooie bos bloemen.

Meneer Hoogland heeft COPD en kreeg een longaanval. Op 5 december werd hij hiervoor opgenomen in Ikazia. Hier is hij behandeld met medicatie. Vandaag werd meneer Hoogland overgeplaatst naar Intermezzo Zuid voor verdere revalidatie. Het revalidatiehotel ligt op steenworp afstand van Ikazia. Dat maakt de overdracht heel persoonlijk.

Het personeel dat in Intermezzo Zuid voor meneer Hoogland zorgt, kent de zorg in Ikazia van binnen en van buiten. Els Diephout (locatiemanager Laurens Intermezzo Zuid) vertelt:  "We zetten het zorgtraject zoveel mogelijk op dezelfde voet voort. Dat geeft duidelijkheid voor de patiënt."

Meneer Hoogland revalideerde eerder voor dezelfde aandoening in het voormalige Laurens Antonius IJsselmonde. Daar was hij zo tevreden over dat hij blij is dat hij weer kan revalideren in dit ‘nieuwe’ revalidatiehotel van Laurens. “Iedereen is zo vriendelijk. Na mijn eerdere revalidatie heb ik ruim 1,5 jaar thuis goed kunnen functioneren. Ik hoop dat dat nu weer zo is”, besluit Meneer Hoogland.

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken