Zorg is meer dan verpleegtechnische ondersteuning

Laurens is Ava, wijkverpleegkundige bij Laurens Thuiszorg

Een bijbaan bij Laurens Flexzorg, gaf HBO-V studente Ava Maltha een kijkje in de wereld van de wijkverpleging. Ze was direct verkocht. Inmiddels werkt ze dan ook als wijkverpleegkundige in Rotterdam-Centrum.

‘Ik was gelijk enthousiast toen ik kennismaakte met de wijkverpleging. Het is een afwisselende en uitdagende functie die het beste in mij naar boven haalt. Als wijkverpleegkundige moet je oplossingsgericht kunnen denken en de regie durven pakken. De ruimte voor zelfstandigheid en initiatief in mijn werk, vind ik heerlijk.

In mijn positie kan ik mensen helpen langer zelfstandig thuis te wonen. Daar word ik erg blij van. Het is heel bijzonder om iets te kunnen betekenen voor mensen in zware tijden. Dé reden waarom ik graag in de zorg wil werken.

Ondernemend denken past goed bij mij.


Ik vind dat zorg verder gaat dan alleen verpleegtechnische ondersteuning. Het draait om het welzijn van klanten, wat soms in kleine dingen zit. Tijdens opnamegesprekken zorg ik bijvoorbeeld altijd voor een positieve insteek. We bespreken kansen en mogelijkheden voor iemands persoonlijke situatie. Daar hoort ook aandacht voor mantelzorgers en naasten bij. Hun steun kan veel bijdragen aan het welzijn van onze klanten.

Ik kan terugvallen op een hecht team.


Als ik voor moeilijke situaties kom te staan, kan ik altijd rekenen op mijn collega’s. We beleven veel mooie en lastige momenten in de zorg. Dat ik kan terugvallen op een hecht en behulpzaam team, vind ik erg fijn. Vanaf mijn eerste dag in het team voel ik me thuis en gewaardeerd. 
 

Samenwerken is de kern van goede zorg.


De administratieve kant van ons werk is tegenwoordig wat groter. Ik zie dit niet als een beperking, maar eigenlijk juist als blijk van vertrouwen. Goede registratie van tijd en werk, geeft ons vrijheid en regie.

Ik geloof dat de kern van goede zorg ligt in de samenwerking tussen zorgprofessionals. Door collega’s uit andere disciplines bij ons eigen werk te betrekken, kunnen we zorg op maat aan klanten bieden. En zo goed en lang mogelijk zelfstandig leven, dat willen we toch allemaal?’

 

Bekijk hier onze vacatures  

 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken