Serie | Over corona gesproken

Terugblikken op lockdown in verpleeghuis

In de korte serie "Over corona gesproken" praat Rotterdamse documentairemaker Jet Sol met verschillende cliënten, familieleden en medewerkers over de corona-lockdown en de moeilijke periode die volgde. 

Vorig jaar gebeurde wat we nooit hadden kunnen bedenken, door de coronacrisis moesten de verpleeghuizen hun deuren voor bezoek sluiten... Verpleeghuisbewoners en hun mantelzorgers, maar ook medewerkers, maakten een loodzware tijd door. 

 

Aflevering 3 | Coronaverpleging voor mevrouw Klip

In deze aflevering ontmoeten we lieve mevrouw Klip, en haar dochter en mantelzorger José. Mevrouw Klip werd in het verpleeghuis waar zij woont, getroffen door corona. Ze moest worden opgenomen op een speciale isolatieverpleegafdeling. Een pittige periode voor zowel mevrouw Klip als haar dierbaren, die aan de zijlijn moesten blijven. Gelukkig herstelde ze en kon ze terugkeren naar haar vertrouwde omgeving.  

Aflevering 2 | Verpleeghuismedewerkers Marian en Karima

In deze aflevering delen verpleeghuismedewerkers Marian en Karima de dilemma's waar zij voor kwamen te staan toen hun verpleeghuislocatie de deuren moesten sluiten. 

Aflevering 1 | Mantelzorger Hedi

In deze aflevering blikt Jet met mantelzorger Hedi terug op het sluiten van de deuren en de gedwongen afstand tot haar moeder in het verpleeghuis.

Over corona gesproken | aflevering 1

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken