Serie | Over corona gesproken

Terugblikken op lockdown in verpleeghuis

In de korte serie "Over corona gesproken" praat Rotterdamse documentairemaker Jet Sol met verschillende cliënten, familieleden en medewerkers over de corona-lockdown en de moeilijke periode die volgde. 

Vorig jaar gebeurde wat we nooit hadden kunnen bedenken, door de coronacrisis moesten de verpleeghuizen hun deuren voor bezoek sluiten... Verpleeghuisbewoners en hun mantelzorgers, maar ook medewerkers, maakten een loodzware tijd door. 

 

Aflevering 5 | Supergrote gouden medaille

Mevrouw Mullum was jarig midden in de corona-lockdown. Het team van verpleeglocatie Laurens Dijkveld wist, ondanks alle beperkingen, van deze dag een tóch een feestje te maken. Een lichtpuntje in een moeilijke periode.

Aflevering 4 | Afscheid nemen in coronatijd

Mantelzorger Rubia blikt in deze aflevering samen met Laurens medewerker Miranda terug op de verpleeghuis-lockdown in Laurens Dijkveld. De moeder van Rubia woonde bijna 10 jaar lang in Dijkveld. Ze overleed in coronatijd. Zowel Rubia als Miranda hebben alles in hun vermogen gedaan om de lockdownperiode in Dijkveld zo draaglijk mogelijk te maken.  

 

Aflevering 3 | Coronaverpleging voor mevrouw Klip

In deze aflevering ontmoeten we lieve mevrouw Klip, en haar dochter en mantelzorger José. Mevrouw Klip werd in het verpleeghuis waar zij woont, getroffen door corona. Ze moest worden opgenomen op een speciale isolatieverpleegafdeling. Een pittige periode voor zowel mevrouw Klip als haar dierbaren, die aan de zijlijn moesten blijven. Gelukkig herstelde ze en kon ze terugkeren naar haar vertrouwde omgeving.  

Aflevering 2 | Verpleeghuismedewerkers Marian en Karima

In deze aflevering delen verpleeghuismedewerkers Marian en Karima de dilemma's waar zij voor kwamen te staan toen hun verpleeghuislocatie de deuren moesten sluiten. 

Aflevering 1 | Mantelzorger Hedi

In deze aflevering blikt Jet met mantelzorger Hedi terug op het sluiten van de deuren en de gedwongen afstand tot haar moeder in het verpleeghuis.

Over corona gesproken | aflevering 1

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken