Je hebt soms veel geduld en creativiteit nodig

Laurens is Marian, verzorgende IG bij De Beukelaar

Na negen jaar thuiszorg was Marian toe aan een nieuwe uitdaging. Sinds kort verzorgt ze een aantal dementerende ouderen in De Beukelaar, een Laurens-locatie in Rotterdam-Zuid. ‘Het is even wennen, maar ik vind het nu al heel leuk!’

‘Ik ben afgelopen januari hier begonnen, dus het is allemaal nog best nieuw. Dezelfde werkgever, maar toch een andere tak van sport, voor een andere doelgroep, met andere collega’s. In de thuiszorg doe je veel meer alleen. Het is fijn om in een team te werken, en samen aan oplossingen te kunnen werken.

Toen ik na negen jaar aangaf wel iets anders te willen, mocht ik meelopen op andere afdelingen.

 

Snuffelen kan altijd bij ons. Zo krijg je een goed beeld bij een functie en afdeling. Dat is mooi geregeld hier. Zo heb ik ook mijn opleiding via Laurens mogen afronden, nadat ik hier ooit begonnen ben via het uitzendbureau. Ik had twintig jaar geleden ook al in de zorg gewerkt en vanuit die ervaring wilde ik wel doorgroeien.

Ik ben wat je noemt een VIG’er, verzorgende met verpleegtechnische handelingen. Dat doe ik nu dus voor ongeveer acht bewoners van een woongroep. Kleinschalig, dus met alle ruimte om mensen voldoende aandacht te geven. Mijn opleidingsniveau is drie. Ik sluit niet uit dat ik daar nog in verder ga, maar eerst ga ik me nu op mijn nieuwe functie concentreren.

Je hebt soms veel geduld nodig in mijn werk. Dat gaat mij goed af.

 

En creatief zijn in het bedenken van oplossingen. Zo was er een patiënt die niet wilde dat ik haar hoofd waste. En omdat we altijd via het hoofd naar beneden werken, was dat een probleem. Toen bedacht ik om bij de voeten te beginnen, kijken of dat wel goed was, en zo langzaam naar boven te werken. Dat lukte. Zo kan het dus ook.

Wat ik belangrijk vind is dat mensen goede zorg krijgen. Maar dat je ook alle zorg kunt geven aan familie en naasten bij overlijden. Zodat ze met een gerust hart naar huis kunnen gaan.

Onze aanpak is tegenwoordig ook echt anders dan toen ik begon.

 

Toen ik twintig jaar geleden in het vak zat, ging alles op tijd. Heel mechanisch. Nu kijken we veel meer naar wat mensen écht willen en belangrijk vinden. Hierbij worden we geholpen door een psycholoog (lees meeren we helpen elkaar als collega’s ook telkens verder. We leren zo een andere manier van denken en benaderen. Ik vind dat heel interessant.’

 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken