De mensen van... Frans

Ik heb me altijd vermaakt en thuis gevoeld in verpleeghuizen

Frans, fysiotherapeut Aesopus, vertelt...

Onderdeel van mijn leven

De zorg is al mijn hele leven onderdeel van mijn bestaan. Ik ben gedoopt in verpleeghuis Klevarie in Maastricht waar mijn vader destijds werkte als verpleeghuisarts. En mijn opa en oma, van mijn moeders kant, woonden er. Ik kwam dus meerdere keren per jaar in dat verpleeghuis en zat er zelfs op schoot bij Sinterklaas.

Van keukenhulp tot platgoed uitdelen

Ook vanaf mijn vijftiende tot mijn studententijd had ik verschillende baantjes in verpleeghuizen. Ik weet nog dat ik als keukenhulp pap maakte, borden aan de lopende band opschepte en ze ook weer afspoelde. Ik werkte in de linnenkamer waar ik platgoed uitdeelde en bedden opmaakte. En ik deed het vloeronderhoud: met de boenmachine de afdelingen afstruinen.

Lekker ouwehoeren met collega's en bewoners

Nu werk ik als fysiotherapeut bij Laurens Aesopus met ouderen met psychiatrische problemen en fysieke beperkingen. Ik vind het gaaf om deze mensen in beweging te krijgen. Niet alleen fysiek, juist ook mentaal. Ik geef ze graag afleiding en motiveer ze. Het sociale aspect van mijn werk vind ik het leukst. Lekker ouwehoeren met bewoners en collega’s. Ja, ik heb me altijd vermaakt en thuis gevoeld in verpleeghuizen. 

Gerelateerde tags

Deel op social media

Gerelateerde verhalen

×

Zoeken