Laurens is Jacqueline, wijkverpleegkundige bij Laurens Thuiszorg

8 september 2023

Jacqueline viert dit jaar haar 12,5 jarig dienstverband bij Laurens. Een mooie mijlpaal, én aanleiding voor dit door haar zelf geschreven blog!

MAASVELD BEWEEGTHERAPIE 24

"Alweer 12,5 jaar in dienst bij Laurens. Wie had dat ooit gedacht? Ik niet en velen met mij niet. Na het afronden van mijn vbo-opleiding, een jaar detailhandel, een blauwe maandag de politieschool, het afronden van een horeca-opleiding, een opleiding toerisme en tot slot mijn 12,5-jarige loopbaan in de zorg bij Laurens!"

Ik wil niets anders meer dan werken in de wijk

In 2009 startte ik mijn loopbaan bij Laurens als vakantiemedewerker op een kleinschalige woonvorm in de psychogeriatrie. Hier kreeg ik de kans mezelf te ontwikkelen tot groepsassistent, waarna ik gestart ben met de opleiding verzorgende-ig. Tijdens deze opleiding kwam ik in aanraking met de voor mij toen gevreesde thuiszorg. Twee opleidingen verder wil ik niets anders meer dan werken in de wijk. En kijk ik hier inmiddels heel anders tegenaan.

MAASVELD BEWEEGTHERAPIE 24

Als wijkverpleegkundige ben ik bij meerdere, mooie projecten betrokken waarvan ik overtuigd ben dat wij hiermee het verschil kunnen en ook gáán maken. Denk aan het project ‘langer thuis’ waar de Thuisplusflat onder valt en waar ik samen met het kernteam mooie stappen zet om bewoners langer betekenisvol thuis te laten wonen. Of het project 'praktijkleerversterkers' waarbij we stappen zetten om een veilige en gezonde werk-leeromgeving te creëren of te optimaliseren. We maken het een stuk makkelijker voor studenten zodat deze beter voorbereid aan hun stage beginnen. En werkbegeleiders krijgen hele praktische en gebruiksvriendelijke handvatten om de studenten zo goed mogelijk te begeleiden, zonder hier al te veel tijd aan kwijt te zijn.

Meer over wijkverpleging

Laurens vertelt
  • Instellingen aanpassen