Specialistische behandeling
Zorg op maat staat bij ons voorop. Uw wensen en doelen zijn de kern van onze aanpak. Wat kunt u (nog) zelf en waar heeft u ondersteuning bij nodig? Ons team van zorgprofessionals maakt samen met u en uw naasten een passend behandelplan. En helpt u bij uw herstel. Dit kan bij u thuis of op een van onze zorglocaties.
Ontdek hier welke expertises wij in huis hebben
Een fysiotherapeut helpt u zo goed en veilig mogelijk te bewegen. Door het verbeteren van kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen.
Na een knie- of heupoperatie doet u met de fysiotherapeut gerichte oefeningen, zodat u weer mobieler wordt. Heeft u longproblemen, zoals COPD? Dan geeft de fysiotherapeut u speciale oefeningen om uw ademhaling te verbeteren. Op die manier worden dagelijkse bezigheden makkelijker. Een fysiotherapeut helpt ook bij het voorkomen van vallen of het juiste gebruik van een loophulpmiddel.
Kosten
Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.Met de hulp van een ergotherapeut kunt u dagelijkse bezigheden (weer) doen. Of deelnemen aan activiteiten in uw eigen omgeving.
Heeft u moeite met alledaagse bezigheden? Zoals stofzuigen, traplopen, fietsen of aankleden? Door handelingen opnieuw of anders uit te voeren kunt u dat soort dingen weer makkelijker doen. Ook geeft de ergotherapeut advies over kleine aanpassingen bij u thuis, zoals handige hulpmiddelen. Zo kunt u langer zelfstandig thuis wonen. In de laatste levensfase kan de ergotherapeut adviseren over een fijne lighouding en de juiste verzorging.
Kosten
De basisverzekering vergoedt maximaal tien uur ergotherapie per jaar. Hierbij geldt een verplicht eigen risico. Voor een ergotherapeut heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of een medisch specialist.Heeft u advies nodig bij voeding? Dan kunt u terecht bij een diëtist. Bijvoorbeeld als u wilt afvallen of aankomen. Maar ook als u vragen heeft over een gezond voedings- en eetpatroon. Omdat u bijvoorbeeld last heeft van kauw- en of slikproblemen een te hoge bloeddruk, diabetes, de ziekte van Parkinson of COPD. U zoekt samen met de diëtist naar oplossingen. En u krijgt hulp bij het veranderen en volhouden van uw eetgewoonten en leefstijl. De diëtist begrijpt uw dagelijks leven en geeft passend advies.
Kosten
De basisverzekering vergoedt maximaal drie uur hulp van een diëtist per jaar. Hierbij geldt een verplicht eigen risico. Voor een diëtist heeft u een verwijzing nodig van de huisarts of een medisch specialist.Een logopedist helpt u bij klachten op het gebied van persoonlijke communicatie, stemgebruik, taal, spraak, gehoor de adem en slikken.
Logopedie helpt niet alleen bij taal- en spraakproblemen. Maar ook als u moeite heeft met eten en drinken, of stemproblemen heeft. Deze problemen kunnen veroorzaakt worden door een beroerte, een neurologische aandoening (zoals Parkinson, ALS, MS of dementie) of een lichamelijke aandoening (zoals COPD, astma of Post COVID).
De logopedist oefent met u zodat u makkelijker kan praten, horen en slikken. Ook kan de logopedist advies en oefeningen geven om stemproblemen te voorkomen. Ook begeleiden we uw naasten.Kosten
Logopedie valt binnen het basispakket en wordt vaak door uw ziektekostenverzekeraar vergoed. Hierbij geldt een verplicht eigen risico.Heeft u sombere of depressieve gevoelens? Of bent u gespannenvermoeid, angstig of heeft u problemen door ziekte of verlies van een naaste of een traumatische ervaring ergens onzeker over? Dan kan een gesprek met een psycholoog helpen.
De psycholoog luistert naar u en geeft deskundig advies om u beter te voelen. Samen zoekt u naar manieren om met moeilijke situaties om te gaan. Onze psychologen zijn gespecialiseerd in de psychische problemen, stoornissen of andere mentale problemen bij ouderen, mensen met een chronische ziekte, dementie en een beroerte. Ook kan de psycholoog ondersteuning bieden aan een betrokken mantelzorger. Bijvoorbeeld als deze overbelast is of zich zorgen maakt over zijn of haar naaste.
De psycholoog kan ook ingeschakeld worden om neuropsychologische onderzoek of andere diagnostiek te verrichten
Kosten
Psychologische zorg zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Uw leeftijd en de reden van de psychologische zorg bepalen wat u vergoed krijgt. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie.Bent u verdrietig of onzeker en heeft u behoefte aan een laagdrempelig gesprek met een vertrouwenspersoon? Dan kan praten met een geestelijk verzorger helpen.
Bijvoorbeeld op het moment dat uw leven een onverwachte wending krijgt. En u daar vragen over krijgt. Zoals over de achteruitgang van uw gezondheid, werkloosheid of het overlijden van een dierbare. De geestelijke verzorger praat met u en geeft advies. Dat lucht op, geeft hoop en nieuwe inzichten. De geestelijk verzorger is beschikbaar voor iedereen
Kosten
De kosten van individuele begeleiding door een geestelijk verzorger worden vergoed via de subsidieregeling van het rijk voor geestelijke verzorging voor mensen thuis.
Deze subsidieregeling is voor ouderen van boven de 50 jaar, palliatieve patiënten en hun naasten en voor kinderen in de palliatieve fase en hun naasten.De specialist ouderengeneeskunde is een arts met kennis van problemen en ziektebeelden van oudere patiënten. De specialist ouderengeneeskunde kan voor oudere patiënten in de thuissituatie van toegevoegde waarde zijn.
Uw huisarts kan een specialist ouderengeneeskunde raadplegen voor advies. Uw huisarts kan u ook doorverwijzen naar een specialist ouderengeneeskunde. De problemen waarmee de specialist ouderengeneeskunde u kan helpen zijn heel divers, bijvoorbeeld: het beoordelen van uw medicatie, analyse van geheugenklachten en begeleiding bij bepaalde situaties of ziektes - samen met uw eigen huisarts.
Ons doel is om u zo lang en prettig mogelijk thuis te laten wonen.