Veilig zelfstandig wonen

Persoonsalarmering

U woont zelfstandig en wilt dat ook zo lang mogelijk blijven doen. Maar wat gebeurt er als u bijvoorbeeld thuis valt of onwel wordt? Kunt u diegene die u nodig heeft dag en nacht bereiken? Hoe regelt u snel hulp? 

Alles over persoonsalarmering

Persoonsalarmering is een simpele, handige manier om veiliger zelfstandig te wonen. Het systeem bestaat uit een basis alarmtoestel dat bij u thuis geplaatst wordt en een zender met een knop erop. De zender kan aan de hals, kleding of om de pols gedragen worden. Mocht er iets gebeuren, dan kunt u met één druk op de knop contact opnemen met de alarmcentrale. Zij zullen u vragen welke hulp u nodig heeft en deze inschakelen. 


Hoe werkt het? 

In geval van nood drukt u op de knop van de zender. Wanneer er op de knop wordt gedrukt, krijgt u een verpleegkundige aan de lijn. Na een beoordeling wordt hulp ingeschakeld en komt deze zo snel mogelijk. Zij zijn meestal binnen 30 minuten ter plaatsen. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruik maken van persoonsalarmering. 

Overdag komt de Laurens medewerker vanuit het wijkteam naar u toe. In de avond, nacht en het weekend komt er een verpleegkundige van Spoedzorg Rotterdam. Dit is een samenwerking met Aafje, Lelie Zorggroep en Laurens. Zij werken in Rotterdam en omstreken en zijn gespecialiseerd in het hulp bieden in onverwachte situaties.

Bij een abonnement met professionele opvolging staan de medewerkers van Laurens 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor u klaar. U hoeft geen familie of buren in te schakelen voor hulp. 


Wat kost het? 

Het abonnement voor de professionele opvolging kost 15 euro per maand (€14,- als u lid bent van Laurens BuurtPas). De eenmalige aansluitkosten bedragen 44,56 euro. 

Dit is exclusief de kosten voor de aansluiting en onderhoud van de apparatuur. Het is mogelijk dat persoonsalarmering in uw situatie wordt vergoed.

Wil uw partner ook gebruik maken van persoonsalarmering? Sluit dan een partnerabonnement af voor slechts € 7,26 per maand. 

In geval van misbruik van het alarm dan brengen wij 89,17 euro in rekening. Dit zal alleen dan in rekening gebracht worden nadat er meerdere malen gewaarschuwd is. 


Hoe kan u zich aanmelden?

Voor aanmelding voor professionele opvolging vragen wij u het bijgevoegde aanmeldformulier volledig in te vullen. 

Voor de aanvraag van de alarmapparatuur vult u het aanvraagformulier van ATA in. U kunt de formulieren retourneren per postof per email. U vindt de contactgegevens onderaan deze pagina. 

Om bij een alarmmelding snel te kunnen reageren, hebben wij twee set sleutels van uw woning nodig. Uiteraard gaan wij zorgvuldig met uw sleutels om en zorgen wij ervoor dat onbevoegde personen geen toegang tot uw sleutels hebben.

Zodra wij uw aanmelding binnen hebben neemt de medewerker van Persoonsalarmering contact op om een afspraak in te plannen voor het ophalen van uw sleutels. 

Naar het aanmeldformulier >>


Verandering van uw situatie

Verandert er iets in uw situatie? Geef dit dan tijdig aan ons door. Dit kunnen wijzigingen zijn betreffende uw persoonsgegevens, sleutels of contactpersonen. Voor een goede verwerking van de gegevens, vragen wij u wijzigingen schriftelijk door te geven. Gaat u verhuizen? Stuur van tevoren een verhuisbericht aan de afdeling Persoonsalarmering.


Zorg van een andere organisatie?

Ontvangt u zorg van een andere organisatie als Laurens dan horen wij dit graag. Het is van harte aan te bevelen om de zorg en personenalarmering af te nemen bij 1 organisatie. Dit bevordert de kwaliteit van dienstverlening en zorg. 


Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u bellen met de afdeling Laurens persoonsalarmering. De afdeling is bereikbaar van 9.00 - 16.30 uur van maandag tot en met vrijdag. De medewerkers van de afdeling kunnen dan de aanvraag en mogelijkheden binnen de persoonsalarmering met u doorlopen. 

Contactgegevens

Adres Laurens Thuiszorg
T.a.v. Afdeling Persoonsalarmering
Marconiplein 12
3025 AV ROTTERDAM
Telefoonnummer 010 - 33 28 080 
bereikbaar tussen 9.00 - 16.30 uur | ma-vrij
Email

persoonsalarmering@laurens.nl

 

 

 

 

×

Zoeken