Trainingen omgaan met agressie

We willen klanten en bewoners zo goed mogelijk helpen en waar mogelijk ingaan op hun vragen en wensen. Ook als we hun gedrag minder goed begrijpen.

Bij mensen met dementie is het niet altijd makkelijk om goed te begrijpen wat iemand wil. Dan hebben we het over onbegrepen gedrag, soms wordt dat agressief gedrag. We vinden het belangrijk om al onze klanten en bewoners zo goed mogelijk te helpen en waar mogelijk in te gaan op hun vragen en wensen. Daarom trainen we onze medewerkers om te leren omgaan met onbegrepen en agressief gedrag van hun klanten. Daarmee helpen we onze medewerkers om veilig hun werk te kunnen doen en als een situatie toch dreigt te escaleren, daar verantwoord en professioneel mee om te gaan.

Het ministerie van VWS heeft in 2016 geld beschikbaar gesteld om agressie tegen zorgverleners verder terug te dringen. Deze subsidie wordt verstrekt onder de regeling Veilig werken in de Zorg. Laurens heeft ingetekend op deze subsidie zodat er nog meer trainingen mogelijk waren om medewerkers van Laurens te scholen op het voorkomen en hanteren van grensoverschrijdend gedrag en agressie. De trainingen zijn gegeven door D-tac.

Doel van de training was bijvoorbeeld het bewust worden van de eigen houding in relatie tot het gedrag en/of de agressie van de klant, het leren van preventieve vaardigheden om agressie te voorkomen en het leren van respectvolle fysieke vaardigheden als het gaat om persoonlijke veiligheid.

 

Deel op social media

×

Zoeken