Sven de Langen reikt certificaat uit aan eerste deelnemers WelSlagen

Kansen in de zorg door begeleiding op maat

Op maandag 30 september ontvingen 18 deelnemers van het project WelSlagen hun certificaat uit handen van wethouder Sven de Langen. De uitreiking vond plaats in Laurens Stadzicht. Zeventien deelnemers van deze groep starten deze week als medewerker van Laurens met hun BBL-opleiding niveau 2 of 3 bij Albeda Zorgcollege. Voor één deelnemer is een andere passende werkplek binnen Laurens gevonden. Een mooi resultaat van een unieke samenwerking tussen gemeente, zorgorganisatie Laurens, Albeda Zorgcollege en sociale onderneming Calibris Advies waaruit blijkt dat begeleiding op maat werkt!

Doel van het Rotterdamse project WelSlagen is meer mensen vanuit een uitkeringssituatie aan een baan in de zorg te helpen. Per keer selecteert de gemeente Rotterdam daarom een groep werkzoekenden als potentiële kandidaten. Hieruit selecteren Laurens, Calibris Advies en Albeda Zorgcollege uiteindelijk 24 deelnemers.

Begeleiding op maat

Vanaf de start van het traject zijn de deelnemers begeleid door Calibris Advies.
Calibris is gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de praktijk werden ze begeleid door een werkcoach van Laurens en ondersteund door een jobcoach van de gemeente. Zo kregen zij echt begeleiding op maat en werd bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan taal, rekenen en ADL. Hierdoor was er minder uitval en konden meer deelnemers het traject succesvol afronden om daarna door te stromen naar een leerwerktraject (BBL niveau 2 of 3) in de zorg. Ook tijdens de eerste drie maanden van het BBL-traject krijgen de nieuwe zorgmedewerkers nog ondersteuning van een coach van Calibris.

RAAT

Het project WelSlagen is onderdeel van het actieplan RAAT: het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten. Dit plan richt zich op het terugdringen van het tekort aan zorgpersoneel op de arbeidsmarkt. Bedoeling is dat via het project WelSlagen in 3 jaar tijd minimaal twee groepen deelnemers per jaar starten. De verwachting is dat daarvan minimaal 75% van de groep daarna bij Laurens aan de slag kan met een leerwerkcontract voor een BBL niveau 2 of 3 opleiding. Het streven is om ook met andere zorginstellingen groepen voor nieuwe instromers op te zetten.

Kansen in de zorg

Door deelname aan het project WelSlagen wil Laurens kansen bieden aan Rotterdammers die in een uitkeringssituatie zitten en graag aan de slag willen in de zorg. Laurens hoopt zo de instroom van nieuwe medewerkers te verhogen. Vorig jaar ontving Laurens de oorkonde voor beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de VVT van de provincie Zuid-Holland. De zorgorganisatie werkt al jaren nauw samen met Albeda Zorgcollege, de HBO-V en Calibris en is met 1200 opleidingsplaatsen het grootste leerwerkbedrijf in de VVT- sector.

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken