Stewards en stewardessen reïntegreren bij Laurens

Sinds een half jaar volgen stewards en stewardessen van KLM hun reïntegratietraject bij Antonius Binnenweg. Met hun talent voor gastvrijheid ondersteunen zij de zorg voor cliënten op het gebied van welzijn en persoonlijke aandacht. Belangrijke speerpunten binnen Laurens, maar door de grote druk op de zorg vanwege corona, is daar nu soms minder tijd voor. 

De samenwerking tussen KLM en Laurens blijkt een echte win-win situatie: meer persoonlijke aandacht voor welzijn, de zorg is blij met de extra hulp en de KLM’ers zijn weer aan de slag en voelen zich gewaardeerd.

Meraud Kelder, cabin attendant businessclass en coördinator maatschappelijke integratieprojecten en reïntegratie bij KLM vertelt hoe deze bijzondere samenwerking tot stand is gekomen. “We zijn met deze vorm van reïntegratie gestart in een verzorgingshuis in Amsterdam. Dat beviel zo goed dat we ook een locatie in Zuid-Holland hebben gezocht  zodat medewerkers uit deze regio ook op die manier kunnen reïntegreren. Dat werd Antonius Binnenweg.”

 

Hospitality zit in ons DNA

Stewards en stewardessen vliegen de hele wereld over. Maar na een heftige ziekte of burn-out is reïntegratie best lastig. Je kunt namelijk geen halve vluchten doen. Daarom wordt vervangend werk gezocht op de grond. “KLM’ers zijn gastvrij, communicatief, oplossingsgericht en hospitality zit in ons DNA. De samenwerking met Laurens blijkt een hele goede match. Mijn collega’s kunnen met hun hospitality talent aan de slag en tegelijkertijd wordt de zorg ondersteund.”  

 

Voldoening en waardering

Op dit moment werkt  een team van KLM-medewerkers drie dagen per week bij Antonius Binnenweg. “Net als bij een vlucht starten we elke dag met een briefing en ‘flight safety’. 

Je leert het team voor die dag kennen, neemt de stukken door over bewoners, veiligheid en maatregelen en gaat in koppels van twee aan de slag. De zorg loopt op dit moment over en wij kunnen hen letterlijk ontzorgen. Ik merk dat ze het fijn vinden dat wij er zijn. En het geeft ons een gevoel van voldoening en van betekenis zijn.” Beide partijen zijn enorm enthousiast over de samenwerking en hopen het project in de toekomst stap voor stap te kunnen uitbreiden.  

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken