Stampen voor Serious Request

De keukenbrigade van Laurens Simeon & Anna verzorgde onlangs stamppotten voor 350 reddingwerkers van Reddingsbrigade Nederland. De kookactie maakte deel uit van een inzamelactie voor het Rode Kruis in het kader van Serious Request van 3FM.

In de keuken van Simeon & Anna werken verschillende klanten van Pameijer. Olaf van den Berg is een van hen:

De stamppotten zijn allemaal vers gemaakt.

Er wordt vrijdag 16 december hard gewerkt in de keuken van Simeon & Anna. In totaal worden er 25 kilo wortels, 10 kilo uien en 35 kilo aardappelen geschild en gesneden, gekookt en gestampt. Olaf van den Berg: ‘We maken hutspot met gehaktballen en boerenkool met rookworst klaar. De ballen hebben we gisteren al gedraaid: die zijn heel lekker en gemaakt van puur rundvlees.’ Olaf is klant van Pameijer en vaste kracht in de keuken van Simeon & Anna. Hij werkt er drie dagen per week en is daarnaast oproepbaar voor spoedklussen, zoals deze bijzondere klus. ‘Morgen help ik ook mee bij het uitscheppen.’

De vrijwilligers van Reddingsbrigade Nederland maakten van zaterdag 17 december tot en met maandag 19 december een vaartocht met 45 reddingsboten vanuit Utrecht naar Breda. Zaterdagavond meerden de boten aan in een sportcomplex in Barendrecht waar Olaf en zijn collega’s de stamppotten uitserveerden. Reddingsbrigade Nederland ondersteunt met hun actie Serious Request van radio 3 FM. Het goede doel is dit jaar het Rode Kruis. Het geld is bedoeld om longontsteking bij kleine kinderen tegen te gaan. Longontsteking is wereldwijd de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van vijf jaar en jonger.

Bij Laurens Simeon & Anna werken veertig klanten van Pameijer in de keuken en vijf vaste medewerkers van Laurens. Laurens verzorgde de stamppotten tegen kostprijs van de ingrediënten.

Op de foto, v.l.n.r.: Remon Teerling, Steven Campbell, Olaf van den Berg en Raymond Brinkhof.

Deel op social media

×

Zoeken