Senior Games Rotterdam deze zomer in zicht!

Rotterdamse senioren kunnen zich vanaf deze week inschrijven voor de Senior Games Rotterdam

Deze dag vol sport- en beweegsessies op Sportcomplex Olympia vindt deze zomer plaats, op maandag 20 september. Senioren in de stad worden ook uitgenodigd om mee te doen aan een van  de vele beweegactiviteiten die nu al onder de vlag van de Senior Games worden georganiseerd op  verschillende plekken in Rotterdam. 

Wethouder Sven de Langen is samen met Sportbedrijf Rotterdam en initiatiefnemers Laurens en  Dignus | Vriend van Laurens begonnen met aftellen tot het evenement op 20 september. Het doel van  de Senior Games is zoveel mogelijk Rotterdamse senioren in beweging brengen. 

Fitter worden 

“Bewegen maakt je wereld groter,” aldus Sven de Langen, wethouder Volksgezondheid, Zorg,  Ouderen en Sport in Rotterdam. “Je gaat eropuit en ontmoet andere mensen. Ondertussen word je  een beetje fitter. En dat is goed voor ieders gezondheid. Gelukkig laten de coronamaatregelen het  samen sporten weer toe voor de meeste mensen. Ik nodig de senioren in de stad uit om zich de  komende 100 dagen sportief voor te bereiden en natuurlijk mee te doen tijdens de finale van de  Senior Games. Alleen, of met hun sportmaatje.”  

Beweegactiviteiten  

Tijdens de Senior Games op 20 september kunnen deelnemers aan verschillende sporten en  activiteiten meedoen. Deze worden georganiseerd op Sportpark Olympia, maar ook op locaties van  Laurens is er die dag een speciale sportles. Want de Senior Games zijn voor alle Rotterdamse  ouderen: je sport op het niveau dat bij je past, of dat nu licht intensief of wat zwaarder is. Activiteiten  zijn bijvoorbeeld stoelyoga, walking football of virtueel fietsen door Tokio, waar deze zomer de  Olympische Spelen worden gehouden. Natuurlijk wordt tijdens de activiteiten rekening gehouden met  de op dat moment geldende coronamaatregelen van het RIVM.  

Meedoen en voorbereiden 

Wie wil meedoen op 20 september kan zich aanmelden op www.seniorgamesrotterdam.nl. Hier staan  ook de activiteiten die de komende maanden nog georganiseerd worden bij sportaanbieders in de  verschillende Rotterdamse wijken en in de woonzorgcentra van Laurens. Een aantal lessen kunnen  senioren ook thuis volgen met een YouTube-link. Voorbereiden op de finale is niet verplicht, maar  natuurlijk wel gezond en gezellig.
 

Initiatiefnemers 

De Senior Games Rotterdam zijn een initiatief van Laurens en Dignus | Vriend van Laurens en worden  in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam georganiseerd. 

 

Wethouder Sven de Langen (rechts achter), Edwin de Koning (links voor) Sportbedrijf Rotterdam,  Alice Offringa van Dignus | Vriend van Laurens (links achter), Rotterdamse senior mevrouw  Hofman (rechts voor) zijn begonnen met aftellen tot de Senior Games Rotterdam. 

 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken