Samen & Anders genomineerd voor nationale innovatieprijs Aedes

Het project Samen & Anders, een​ ​initiatief​ ​van​ ​Laurens​ ​Wonen, is genomineerd voor de i-Opener 2017. Samen & Anders is een vitale woongemeenschap waar kwetsbare en minder kwetsbare mensen betaalbaar wonen en elkaar helpen of ondersteunen. 

Wooncomplex Samen & Anders aan de Strevelsweg 350 in Rotterdam Zuid is voor jong en oud. Het project richt zich primair op sociaal- maatschappelijk en financieel kwetsbare mensen. Huurders huren een studio van 25 vierkante meter en besteden daarnaast 10 uur per maand aan het helpen en ondersteunen van hun medebewoners, onderhoud aan het gebouw, of denken mee aan de doorontwikkeling van het project. Daarnaast zijn er ondernemers op de begane grond die bijdragen aan het woon- en leefgenot. Samen & Anders werkt samen met diverse Rotterdamse onderwijs- en zorg- en welzijnspartijen, EMi en de wijkcoöperatie. 
 
Bekendmaken​ ​winnaar 
Naast Samen & Anders zijn nog twee projecten genomineerd: ‘Het nieuwe wonen’ van woningstichting Domus en ‘Majella Wonen’ van woningcorporatie Portaal. De winnaar van de i-Opener 2017 wordt op 23 november bekendgemaakt en wint een effectmeting van het project. 
Laurens Wonen is enorm trots op de nominatie. “Eigenlijk voelen we ons nu al een beetje winnaar”. 
 
I-Opener
De i-Opener innovatieprijs wordt jaarlijks georganiseerd door Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. Doel is om innovatieve projecten te delen in de sector. Dit jaar staat het thema wonen & zorg centraal. 
 
Klik hier voor het filmpje dat Open Rotterdam maakte over Samen & Anders. 
 
 
 
 
 

 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken