Langdurige coronaklachten nog niet altijd herkend

‘Long covid’ patiënten herstellen sneller dankzij corona revalidatie

Tienduizenden mensen kampen na een corona besmetting vaak met aanhoudende, lichamelijke en psychische klachten. Ook corona patiënten die niet in het ziekenhuis terecht kwamen. Het gaat vooral om vermoeidheidsklachten, hoofdpijn, concentratie- en ademhalingsproblemen maar ook om psychische klachten. Uit onderzoek blijkt dat deze patiënten veel baat hebben bij revalidatie. Laurens heeft het afgelopen jaar veel expertise opgebouwd op het gebied van revalidatiezorg aan ex-coronapatiënten. 


Al vanaf het begin van de pandemie biedt Laurens revalidatiezorg aan ex-coronapatiënten
. Eerst vooral aan patiënten die vanuit het ziekenhuis werden opgenomen. “We zien een groot verschil in klachten”, vertelt Hans Stravers, directeur Revalidatie bij Laurens. “Patiënten die op de IC hebben gelegen, gaan sowieso naar een revalidatiecentrum om te herstellen. Maar we zien een veel grotere groep mensen die na hun coronabesmetting nog lang last houdt van bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten en conditie- en concentratieproblemen. Wij begeleiden deze mensen met specialistische revalidatiezorg om op een goede manier te werken aan hun herstel.

Ervaring en expertise 

Met de ervaring en expertise die we het afgelopen jaar hebben opgedaan, kunnen we nu goed beoordelen welke zorg en begeleiding iemand nodig heeft. Onze ergo - en fysiotherapeuten leren mensen om hun energie beter over de dag te verdelen. Bijvoorbeeld door activiteiten in etappes te doen. Dat geeft meer voldoening en zorgt ervoor dat mensen langzaam meer activiteiten oppakken. Logopedie helpt bijvoorbeeld bij het verbeteren van de ademhaling. We merken dat ex-coronapatiënten veel baat hebben bij revalidatie.

 

Langdurige klachten

Het is nog lang niet bij iedereen bekend dat corona langdurige gezondheidsklachten kan veroorzaken. Wij adviseren daarom iedereen die corona heeft gehad om goed naar zijn of haar lichaam te luisteren en bij aanhoudende klachten contact op te nemen met de huisarts en/of bedrijfsarts. 

Revalideren bij Laurens?

Kijk voor de mogelijkheden bij Laurens op onze pagina over revalidatie
of bel rechtstreeks met Laurens Entree, via 010-33 23 000

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken