Kunst van en voor elkaar

Prachtige kunstwerken gemaakt door dementerende ouderen.

Maar liefst 52 volwaardige kunstwerken. Dat is de opbrengst van het prachtige project 'Kunst van en voor elkaar' dat bij Laurens georganiseerd werd door Mary-Ann Art Consultants. Zij werkte samen met Dignus (vrienden van Laurens) om dit project te organiseren.

Veel enthousiasme onder bewoners

De afgelopen maanden zijn 13 schilderworkshops georganiseerd. In totaal zijn deze bezocht door ongeveer 300 bewoners. De bewoners die aan deze sessie mee doen, kampen met dementie. Onder hen is veel enthousiasme voor deze bijeenkomsten. Ook bewoners die vaak bijna nooit meedoen aan gezamelijke activiteiten, deden hier enthousiast mee. Of ze bleven twee uur lang geboeid kijken hoe er gewerkt werd. 

Uniek adoptieplan

Doel is om het project nog verder uit te breiden. Daarvoor is een uniek adoptieplan bedacht waarbij de originele kunstwerken kunnen worden geadopteerd voor een bedrag van 350 euro. De ‘adoptie ouder’ ontvangt hiervoor als dank een art print op canvas van het originele kunstwerk. Het kunstwerk zelf blijft hangen in het verpleeghuis waar het gemaakt is. Daar komt dan wel een naamplaatje bij met de naam van de sponsor. De opbrengst van dit adoptieplan wordt gebruikt om het project ‘Kunst van en voor elkaar’ voort te zetten. MKB Rotterdam Rijnmond adopteerde als eerste een kunstwerk.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de grote inzet van DIGNUS, Cultureel Concreet, stichting RCOAK en Cultuurscout Hillegersberg-Schiebroek Sanne Nelissen.

 

 

Deel op social media

×

Zoeken