IGZ heeft vertrouwen in verbeteraanpak Laurens

Donderdag 30 maart maakte de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bekend dat zij vertrouwen heeft in hoe wij werken aan de kwaliteit van onze zorg. Het verscherpt toezicht stopt.

Betere kwaliteit van zorg

In de afgelopen maanden is veel veranderd. Een voorbeeld hiervan is het vereenvoudigen van de zorgdossiers, zodat behandelaren en verzorgenden beter weten wat de gemaakte afspraken zijn en waar zij op moeten letten. Daarbij hebben we de administratietijd weten terug te brengen, zodat medewerkers meer tijd kunnen besteden aan de zorg. We hebben bijvoorbeeld ook nieuwe afspraken gemaakt over het verstrekken van medicijnen en wat we doen als er iets mis gaat.

Vincent Maas, voorzitter Raad van Bestuur a.i.: “Medewerkers werken heel hard, het werken in de zorg is zwaar. Verscherpt toezicht heeft een enorme impact: wat je iedere dag vol overgave doet, blijkt niet goed genoeg. Dat is hard aangekomen. En tegelijkertijd moet ik erkennen dat het ons geholpen heeft. Door het verscherpt toezicht realiseren we ons dat het fundamenteel beter moest. Dat gaat verder dan alleen voldoen aan de kwaliteitsnormen. Medewerkers moeten weer vertrouwen krijgen in de organisatie. We willen weer beter samenwerken, luisteren naar elkaar en van elkaar leren. Dat is nu aan het ontstaan. Dat maakt dat ook ik, net als de IGZ, vertrouwen heb in de verdere aanpak.”

We zijn nog niet klaar. Het verbeteren van de kwaliteit van onze zorg wordt onderdeel van ons dagelijks werk. Wilt u meer weten over de verbeteraanpak van Laurens? Lees dan het uitgebreide bericht.

Laurens in het nieuws

Lees (en luister) ook de nieuwsberichten over de afloop van het verscherpt toezicht:

Skipr over opheffen verscherpt toezicht

Vincent Maas op radio Rijnmond over opheffen verscherpt toezicht

Vincent Maas in AD over afloop verscherpt toezicht

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken