Ruim 200 medewerkers behalen certificaat

Huiskamerbegeleiders doorlopen leertraject op maat

De krapte op de arbeidsmarkt in de Rotterdamse zorg is groot. Zorgorganisaties hebben moeite met het werven van nieuwe medewerkers met de juiste (zorg)opleiding. Laurens leidt daarom zoveel mogelijk medewerkers op via leertrajecten op maat. Het afgelopen jaar is in samenwerking met de Nationale Zorgklas en Albeda College een (online) training voor huiskamerbegeleiders ontwikkeld. Inmiddels hebben 228 medewerkers dit leertraject succesvol afgerond.

Huiskamerbegeleiders spelen een belangrijke rol in de zorg aan cliënten. Zij werken de hele dag op de huiskamer en kennen de cliënten heel goed. Zij hebben hierdoor dan ook een belangrijke signaalfunctie richting behandelaren en andere zorgcollega's. Laurens vindt het belangrijk deze medewerkers in staat te stellen hun functie zo goed mogelijk uit te oefenen.

Nationale Zorgklas

Conny van Leest, HRD adviseur: “In samenwerking hebben met de Nationale Zorgklas ontwikkelden we daarom speciaal voor hen een (online) leertraject op maat. Om dit traject nog beter bij de praktijk te laten aansluiten, hebben wij een aantal onderwerpen toegevoegd, zoals communicatie en voeding- en maaltijdbeleving en het rapporteren en delen van informatie. Werkcoaches begeleiden de deelnemers op de werkvloer. Zo kunnen zij het geleerde meteen in de praktijk laten zien.”

Basispakket

“De training vormt een mooi basispakket voor (nieuwe) medewerkers in deze functie. De deelnemers zijn positief en de meesten van hen geven aan meer te willen leren, bijvoorbeeld over  ziektebeelden. Een heel mooi resultaat.”

Deel op social media

×

Zoeken