Bewegen is gezond en leuk

Ambassadeur Nelli Cooman opent Senior Games Rotterdam

Op maandag 20 september vond de eerste editie van de Senior Games Rotterdam plaats op het Olympiapark in Rotterdam-Zuid.  Om 11.30 uur opende oud-Olympiër en ambassadeur Nelli Cooman samen met Arjan Bandel, lid Raad van Bestuur van Laurens en Dignus, de games officieel met het ontsteken van het ‘Olympisch’ vuur, hét startsein van een dag vol leuke en gezellige sport- en beweegactiviteiten.

Tijdens 20 verschillende (sport) activiteiten; van boksen tot walking football en van E-sports tot dansen konden de deelnemers kennismaken met de verschillende beweegactiviteiten, onder begeleiding van aanbieders uit Rotterdam. Want hoe leuk is het als je de activiteit, die je nu uitvoert straks ook in je eigen wijk kan doen. 


Bewegen is gezond en leuk

Doel van de Senior Games is niet om nieuwe wereldrecords te vestigen, maar om Rotterdammers kennis te laten maken met nieuwe sporten. Want bewegen is gezond en leuk. Bovendien helpt het gezondheidsklachten op latere leeftijd voorkomen en is het ook nog eens gezellig. 

Zo vond ook een van de deelnemers Marian Bakker-Timmermans ,,Ik heb ervaren hoe leuk het kan zijn om na zo’n lange periode waarin bewegen met elkaar lastig was weer een leuke dag te hebben. Ik hoop dat dit een vervolg krijgt, zodat er bij de volgende editie nog meer Rotterdamse senioren zich aanmelden.’’

Vitale senioren

De Senior Games Rotterdam zijn een initiatief van Laurens en Dignus | Vriend van Laurens en worden in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam en de gemeente Rotterdam georganiseerd. Hiermee willen deze partijen een bijdrage leveren aan het masterplan ‘’Ouder en Wijzer’’ van de gemeente Rotterdam dat streeft naar meer vitale senioren in de stad.

Bekijk hier de aftermovie van de Senior Games Rotterdam 2021.

 

 

 

 

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken