Heeft u vragen over dementie?

Bezoek het Alzheimer Café!

Ook dit jaar organiseren we in samenwerking met Alzheimer Nederland op diverse locaties in de regio Rotterdam Alzheimer Café’s. Bijvoorbeeld in Laurens Antonius Binnenweg in Rotterdam-Centrum en in Het Kruispunt in Barendrecht. 

 

De inloop van het Alzheimer Café is tussen 19.00 en 19.30 uur. Daarna start het officiële deel van de avond, meestal met een gastspreker over een bepaald thema. Dit gedeelte duurt tot ongeveer 20.30 uur en wordt afgesloten met een informele borrel. Het programma is interessant voor degene met dementie en hun partner/familieleden. Daarna is er altijd ruimte om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. 

Alzheimer Café Barendrecht 

Het eerstvolgende Alzheimer Café Barendrecht vindt plaats in Het Kruispunt op:

woensdag 16 februari van 19:30 tot 21:00 uur

Tijdens dit Café vertelt een notaris hoe u alles goed kunt regelen. Voor vragen of voor het aanmelden kunt u contact opnemen met Marlies Burger op 06 17 12 32 09. Het Alzheimer Café Barendrecht wordt georganiseerd door Aafje, Laurens Bibliotheek AanZet en KijkopWelzijn.

 

Alzheimer Café Antonius Binnenweg

Bij Antonius Binnenweg komen er per bijeenkomst zo’n 35 mensen. Afhankelijk van het onderwerp en de spreker kan dat zelfs oplopen tot 100 bezoekers. Het Café wordt veel bezocht door partners en/of familieleden van jonge mensen met dementie. Dat komt omdat Antonius Binnenweg ook een dagbesteding heeft voor jonge mensen met dementie. Laurens is gespecialiseerd in deze doelgroep met een dagbesteding, twee woonafdelingen, een gespecialiseerd casemanager en een partnergroep. Maar natuurlijk is iedereen altijd van harte welkom in het Alzheimer Café.

Agenda 2022 

Let op: door omstandigheden gaat het Alzheimer Café op dinsdag 15 februari 2022 NIET door! 

dinsdag 15 maart:     Seksualiteit & dementie

dinsdag 19 april:       Een mantelzorger aan het woord

dinsdag 17 mei:        Euthanasie bij dementie

dinsdag 21 juni:        Informeel samenzijn en lotgenotencontact

Locatie: Laurens Antonius Binnenweg in het Grand Café op de begane grond, Nieuwe Binnenweg 33, 3014 GC Rotterdam. Contactpersoon is Cynthia Dane,M 06 11 71 23 69 of cynthia.dane@laurens.nl

 

 

Deel op social media

×

Zoeken