Revalideren na knie- of heupoperatie

Een knie- of heupoperatie is meestal als gevolg van een complexe botbreuk of -slijtage. Wordt u geopereerd aan uw knie of heup dan is revalideren belangrijk om daarna snel weer thuis uw dagelijkse activiteiten op te pakken. 

Wat u wenst én wat nodig is

Tijdens uw revalidatie maakt u kennis met specialist ouderengeneeskunde, behandelaren (bijvoorbeeld fysiotherapeut en ergotherapeut), verzorgenden en verpleegkundigen. Deze mensen staan als een team voor u klaar. Het zorg- en behandelplan wordt samen met u opgesteld. Hierin geeft u uw wensen aan, en geven wij aan wat nodig is.

Stimulerende omgeving

Tijdens uw verblijf wordt u constant gestimuleerd om te oefenen wat nodig is. Zodat u daarna dit zelfstandig kunt doen. De duur van uw verblijf is afhankelijk van uw gesteldheid. 

Zorg na revalidatietraject

Het kan zijn dat u nog zorg nodig heeft na uw revalidatieperiode. In gesprek met de maatschappelijk werker wordt eventueel thuiszorg ingeschakeld. De gespecialiseerde verpleegkundigen regelen de behandeling, zorg en begeleiding. Eventueel kunt u in samenspraak met uw huisarts of medisch specialist een aantal keer per week terugkomen naar de revalidatielocatie voor een poliklinische behandeling.

Meer weten!

Bekijk de folder knie- of heupoperatie of bel 010 33 23 000

×

Zoeken