Wij gaan op voor keurmerk jonge mensen met dementie

Eigen regie vanuit eigen waarden

Van arts tot psycholoog en van diëtist tot verpleegkundige. 35 medewerkers van Laurens, die zich bezighouden met jonge mensen met dementie, kwamen samen om op te gaan voor het Prezo keurmerk. Met dit keurmerk willen we verder professionaliseren in de zorg van deze complexe doelgroep. We willen de afdeling zo inrichten dat we jonge mensen met dementie zo lang mogelijk zelfredzaamheid en eigen regie kunnen bieden vanuit hun eigen waarden.

Laurens Antonius Binnenweg

In Laurens Antonius Binnenweg wordt zorg en behandeling geboden aan jonge mensen met dementie. Dat gebeurt niet alleen op de woonafdelingen Dominicus en Donatus, maar met een keten waar ook een dagbesteding voor jonge mensen met dementie deel van uitmaakt, net als de casemanager en een zorgcoördinator die verbonden is aan het EMC. De gehele keten gaat op voor het keurmerk, wat nieuw is in Nederland. Hiervoor is gekozen, omdat het in het belang van de cliënt is als vanaf het begin goed wordt samengewerkt en op dezelfde manier begeleiding wordt geboden.

Keurmerk dementie op jonge leeftijd

Laurens schakelt de hulp in van Perspect om het keurmerk ‘PREZO Dementie op jonge leeftijd’ te behalen. PREZO Dementie op jonge leeftijd is een prestatiegericht kwaliteitssysteem voor organisaties die zorg leveren aan jonge mensen met dementie. Centraal in dit kwaliteitssysteem staan zeven kernwaarden en prestaties die in de zorg voor jonge mensen met dementie betekenisvol zijn. Kernwaarden zijn onder andere ‘De cliënt voelt zich aangenaam’ en ‘De cliënt voelt zich veilig’.

 

Team aan de slag

Wat zijn normen en waarden? Wat zijn de prestaties? Om het realistisch en tastbaar te maken ging het team er zelf mee aan de slag. Na een fantastische kick-off doen wij er alles aan om dit keurmerk te verkrijgen waarmee wij kunnen aantonen dat wij optimale zorg leveren aan jonge mensen met dementie. We verwachten medio 2019 het keurmerk in ontvangst te nemen. We gaan er in ieder geval vol enthousiasme voor!

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken