Voorbereiding gefaseerde nieuwbouw Borgstede gestart

Maandag 1 februari startten de voorbereidende werkzaamheden voor de realisatie van het nieuwe Borgstede in Barendrecht. Op de locatie van het huidige Borgstede verrijst vervolgens, in fasen, een fijn nieuw woongebouw met 99 appartementen voor mensen met een intensieve zorgvraag.  De eerste fase betreft de interne verbouwing en sloop van de Noordvleugel. 

 

 “Een bijzonder moment”, vertelt locatiemanager Bea Koop-Vellekoop van Borgstede over de start van de werkzaamheden. “Niet alleen voor Woonzorg Nederland en Laurens, die voor dit nieuwbouwproject de handen ineen sloegen, maar zeker ook voor de bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Borgstede. Met elkaar maakten we er dan ook een feestelijk moment van, met koffie en wat lekkers. Uiteraard met inachtneming van de corona maatregelen.”

Interne verbouwing 

Laurens en Woonzorg Nederland vinden het belangrijk dat de bewoners tijdens de werkzaamheden in Borgstede kunnen blijven. De sloop van het oude Borgstede en de nieuwbouw van het nieuwe Borgstede op dezelfde plek gebeuren daarom in verschillende fasen. Bea Koop-Vellekoop: “Aannemer Dura Vermeer voert dit kwartaal de interne verbouwing uit. Algemene ruimten uit de Noordvleugel, zoals de entree en het restaurant, gaan naar een tijdelijke plek in de Zuid-Oostvleugel. Na de interne verbouwing start de sloop van de Noordvleugel.”

Overlast beperken

Helaas kan het niet anders dan dat de werkzaamheden overlast met zich meebrengen, zoals geluidsoverlast en stof. De werkzaamheden zullen op sommige momenten het aanpassingsvermogen van de mensen in Borgstede op de proef stellen. “Daar hebben we natuurlijk aandacht voor”, zegt Bea Koop-Vellekoop. “In samenspraak met de aannemer beperken we de overlast zoveel mogelijk. Hierover hebben we, in overleg met de Cliëntenraad, afspraken gemaakt met alle partijen. Vanzelfsprekend houden we ons ook tijdens de verbouwing aan de corona maatregelen. En we houden alle betrokkenen zo goed mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen.”

Fijn wonen en werken

De bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Borgstede zijn enthousiast over de nieuwbouwplannen. “Het wordt heel mooi”, zegt Bea Koop-Vellekoop. “Het nieuwe Borgstede is een fijne plek om te wonen en te werken. Bewoners krijgen een royaal appartement en maken deel uit van een gezellige buurt. Met elkaar denken we nog na over de invulling van extra voorzieningen voor de bewoners, zoals bijvoorbeeld een klein theater, een bruin café of een bibliotheek. Facilitaire processen zijn minder zichtbaar. Op deze manier geven we invulling aan onze visie op het nieuwe Borgstede. We willen dat mensen er zo gewoon mogelijk kunnen wonen.”

Deel op social media

×

Zoeken