Voorzichtige versoepeling bezoekregeling

Tijdens de persconferentie van dinsdag 19 mei maakte minister Hugo de Jonge bekend dat de bezoekregeling voor verpleeghuizen wordt versoepeld. We werken hier graag aan mee en streven naar bezoekmogelijkheden vanaf 15 juni.

Wanneer weer op bezoek?

Per locatie bekijken we de mogelijkheden binnen de richtlijnen die landelijk gelden. Voorbeelden hiervan zijn maximaal één bezoeker per cliënt en de voorwaarde dat de locatie COVID-vrij moet zijn. Deze afspraken worden afgestemd met de Ondernemingsraden en Cliëntenraden. Hierna informeren we de cliënten en contactpersonen van de betreffende locatie over de bezoekmogelijkheden. Onze intentie is om uiterlijk 15 juni alle huizen weer te openen voor bezoek, mits er geen besmetting met COVID is en binnen de mogelijkheden van de landelijke richtlijnen. 

We begrijpen dat veel mensen graag direct al bellen of ze op bezoek kunnen komen. Maar we vinden het belangrijk om binnen de mogelijkheden de bezoekmomenten te verdelen en werken daarom met een planning per huis. Contactpersonen worden geïnformeerd zodra er op hun locatie mogelijkheid is tot bezoek. We verzoeken hen daarom niet zelf te bellen met de locaties. Dit om grote drukte rond het beantwoorden van deze telefoontjes voor de zorgafdelingen te voorkomen.


Nu al even contact?

In bijna al onze huizen zijn nu alternatieve manieren van bezoek mogelijk. Bijvoorbeeld in de kletscontainer (FlexVisit) of de Kom-op-Visite kar. Ook beeldbellen blijkt voor veel cliënten een goed alternatief. Deze mogelijkheden blijven voorlopig bestaan, ook wanneer in de huizen (beperkt) bezoek weer mogelijk is. Familie kan terecht bij de eigen contactpersoon bij Laurens voor meer informatie hierover.

Naar een ‘nieuw normaal’

Het niet toestaan van bezoek in verpleeghuizen is een ingrijpende maatregel. We realiseren ons dat deze grote impact heeft. We willen iedereen danken voor het begrip hiervoor en de vele hartverwarmende acties. We hopen de komende periode samen voorzichtig stap voor stap weer toe te kunnen werken naar een ‘nieuw normaal’. 

 

Deel op social media

×

Zoeken