Van Zorg naar Gewoon Leven

28 september 2023

Langdurige zorg toegankelijk houden voor iedereen die dat nodig heeft, dat is de gezamenlijke uitdaging van Icare, Laurens, Zorgbalans, Zorgspectrum, ZuidOostZorg en Zilveren Kruis Zorgkantoor. Daarom zijn wij met elkaar de coalitie ‘van Zorg naar Gewoon Leven’ gestart.

Man en vrouw senior

Symposium in Figi Zeist

Om met deze beweging meer impact te maken, werd het symposium ‘van Zorg naar Gewoon Leven’ gisteren in het Figi Theater in Zeist georganiseerd. Dat we in een verandering zitten en we met deze beweging het echt anders willen doen, werd meteen bij de aftrap van het symposium al duidelijk. We hebben volledig door AI een film over het verleden, heden en toekomst van zorg gecreëerd. Bekijk hier deze film ter inspiratie.

  • Instellingen aanpassen

Landelijke versnelling

De ambitie van de coalitie is om een landelijke versnelling te maken van initiatieven die bijdragen aan ‘van zorg naar gewoon leven’. Daardoor kunnen meer cliënten zo lang mogelijk thuis blijven wonen met passende zorg- en aandacht voor welzijn van zorgaanbieders. Enkele grote ontwikkelingen die we binnen deze beweging zien zijn: Beter Thuis met Dementie, WLZ Zorg Thuis, Community care, Inzet technologie en bijbehorend leiderschap.

De leidende coalitie ‘van Zorg naar Gewoon Leven’ bestaat uit: Icare, Laurens, Zorgbalans, Zorgspectrum, ZuidOostZorg en Zilveren Kruis Zorgkantoor.