Vaccinatie bewoners van start

"Alleen met het vaccin echt beschermd!"

Gisteren was het eindelijk zover: bewoners van verschillende Laurens-locaties kregen hun eerste prik met het corona vaccin. Ook vandaag en morgen wordt op verschillende woonzorglocaties van Laurens gevaccineerd. Dat betekent dat eind deze week 99% van alle bewoners is gevaccineerd. 

De corona vaccinatie vindt plaats op de ‘eigen’ locatie en vindt uiteraard alleen plaats na toestemming van de bewoner zelf of de eerste contactpersoon. Een zogenoemd ‘prikteam’ geeft de vaccinaties volgens de richtlijnen onder toezicht van een arts. Het corona vaccin bestaat uit twee prikken. De eerste prik zorgt ervoor dat het immuunsysteem geactiveerd wordt en dat de cellen een geheugen opbouwen. De tweede vaccinatie vindt waarschijnlijk in de eerste week van maart plaats. 

Met vaccin echt beschermd

Hans Huizer, bestuursvoorzitter Laurens: “We zijn bijzonder blij dat we eindelijk zijn gestart met vaccineren. Alleen met een vaccin kunnen we de bewoners en onszelf écht beschermen tegen corona. Complimenten aan het vaccinatieteam dat ze dit in zo’n korte tijd hebben weten te organiseren.”

Mijlpaal

In Laurens Delfshaven werd de heer Barry als een van de eerste gevaccineerd. Een bijzondere mijlpaal die werd gevierd met wat lekkers voor de bewoners en medewerkers!

Gerelateerde tags

Deel op social media

×

Zoeken