SociaalHart ontvangt burgemeester en wethouders Barendrecht

5 juni 2023

Afgelopen maandagmiddag trakteerde het College van B&W van Barendrecht de bezoekers en medewerkers van het SociaalHart op een gezellig bezoek.

Sh barendrecht dsc00032 1 bewerkt

Burgemeester Veldhuijzen en de wethouders kwamen met hun bezoek een kijkje nemen in het nieuwe ontmoetingscentrum ‘SociaalHart’, dat recent opende in het dienstencentrum aan de Windsingel. Steeds meer buurtbewoners vinden hun weg naar het SociaalHart, voor een lekkere kop koffie met gebak of om mee te doen aan de bewegings- en gezelschapsactiviteiten die dagelijks worden georganiseerd. Wat dat precies inhoudt, konden de burgemeester en wethouders zelf ervaren tijdens hun bezoek; zo kon het gezelschap deelnemen aan de Mind & Body beweegsessie van KijkopWelzijn en werd een sportief potje biljart gespeeld met buurtbewoners.

Samen tafelen

Aan de gezellige koffietafel midden in de ruimte, ging het College in gesprek met bezoekers en andere betrokkenen bij het SociaalHart. Aan tafel deelden de aanwezigen hun ervaringen met het nieuwe ontmoetingscentrum, en was er ruimte voor ideeën en plannen voor de toekomst van het SociaalHart.

Sh barendrecht kijkopwelzijn bewerkt

Naar elkaar omkijken

Het SociaalHart verwelkomt bezoekers die komen voor gezellig onderling samenzijn, maar is er ook voor wijkbewoners die wat ondersteuning zoeken. Een luisterend oor bijvoorbeeld, of advies bij hulp- of zorgvragen. Het SociaalHart kan snel doorverwijzen naar de juiste personen of instanties. Samen met de gemeente Barendrecht en Woonzorg Rotterdam, ondersteunt Laurens met dit initiatief omwonenden uit de buurt in hun zelfredzaamheid, zodat zij zo zelfstandig mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Sh barendrecht 20230605 143641 1 bewerkt

Huiskamer van de wijk

Er valt genoeg te beleven in het SociaalHart, zo wordt er regelmatig gezamenlijk gebakken, en kun je aanschuiven voor een klassiek muziekuurtje of bingo. Daarnaast biedt het SociaalHart wijkbewoners in de avond de mogelijkheid om gezellig samen te tafelen, onder het genot van een goed verzorgde maaltijd.

Kom ook eens langs!

Het SociaalHart aan de Windsingel 166 in Barendrecht, is geopend op maandag en vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur, dinsdag tot donderdag van 09:00 tot 19:00 uur (in het weekend is het SociaalHart gesloten).