Samen tegen discriminatie

Eerder deelde Racheal Botha haar schokkende ervaringen met discriminatie door (familie van) bewoners op social media. We zijn geraakt door haar verhaal en het feit dat zij zich onvoldoende door ons beschermd voelde. We hebben Racheal onze excuses aangeboden. Als Laurens willen en zullen we discriminatie niet accepteren, nooit. 

We stellen het enorm op prijs dat Racheal met ons hierover in gesprek wilde. Samen hebben we gekeken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Zo zullen we ons onder meer inzetten om het bewustzijn van het verwoestende effect van discriminatie te vergroten onder onze leidinggevenden en de rol die zij spelen in de bescherming en het welzijn van alle medewerkers. Dat betekent dat wij mensen die discrimineren aanspreken en waar nodig aangifte zullen doen. Onze medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat Laurens hen altijd steunt, helpt en respecteert.

Mede op voorstel van Racheal hebben we een intern meldpunt opgericht waar collega’s terecht kunnen voor hulp en ondersteuning. 

 

Deel op social media

×

Zoeken